ASWH boekt mooie overwinning op IJsselmeervogels

22 augustus 2016 door Ton Vermeulen
ASWH boekt mooie overwinning op IJsselmeervogels

HENDRIK-IDO-AMBACHT -  De eerste thuiswedstrijd ooit in de derde divisie heeft ASWH zaterdag een fraaie overwinning opgeleverd. De Ambachters waren op eigen veld te sterk voor amateurgrootmacht en titelfavoriet IJsselmeervogels (4-2). De basis voor de knappe zege werd gelegd in het eerste kwartier na rust, toen ASWH met twee snelle treffers een comfortabele marge pakte. Die gaf de energiek en met veel inzet spelende ploeg van trainer Jack van den Berg niet meer prijs, waardoor voor het eerst in de historie een driepunter werd gepakt in derde divisie.

In de openingsfase moest ASWH duidelijk even in het ritme komen. IJsselmeervogels was in die periode meer in balbezit en probeerde in hoog tempo aan te vallen. De Ambachters kwamen echter steeds beter in de wedstrijd te zitten, zodat een vrij gelijk opgaande strijd ontstond. Het venijn in de levendige eerste helft zat in de staart. Aanvoerder Jesper van den Bosch leverde een voorzet af, die door doelman Jaimy Schaap volledig verkeerd werd beoordeeld. Via de handen van de goalie eindigde de inzet van Van den Bosch uiteindelijk in het doel. Een prima moment om op voorsprong te komen.

Jammer genoeg lukte het ASWH echter niet om ongeschonden het rustsignaal te bereiken. In de extra tijd kreeg IJsselmeervogels een vrije trap. Die werd voor de goal gebracht en iets te makkelijk door Sherwin Grot in het doel gewerkt. In de tweede helft sloeg ASWH in korte tijd hard toe. Robbert Olijfveld draaide met een behendige actie weg in het strafschopgebied en speelde vervolgens Mels van Driel aan. De routinier schoot met nota bene zijn rechterbeen de bal prima in de hoek en bracht ASWH weer aan de leiding. De koek was nog niet op, want enkele minuten later kreeg ASWH een vrije trap. Mels van Driel mikte nu met zijn fijnbesnaarde linker op doel. De vrije trap kwam niet bij het doel, maar wel bij Peter de Lange. Van dichtbij schoot de spits keurig de 3-1 binnen, waarmee ASWH in tien minuten een fijne marge te pakken had.

Natuurlijk probeerde IJsselmeervogels vervolgens wel om de aansluitingstreffer te forceren. De gasten werden ook heus wel dreigend, maar echt heel grote kansen hoefde ASWH niet toe te staan. Zeven minuten voor tijd ontsnapte ASWH-spits Robbert Olijfveld aan de linkerkant en vond de door het midden met grote passen opstomende Jesper van den Bosch. De captain liep door en gaf de bal prima terug op Olijfveld, wiens zuivere inzet de beslissende 4-1 betekende! IJsselmeervogels was geknakt. In de laatste minuut benutte Sherwin Grot nog wel een strafschop, maar die treffer had louter statistische waarde. Een mooie overwinning voor een gedreven spelend ASWH, dat zich als een team presenteerde en tot dusverre dus prima mee doet in de derde divisie.

ASWH - IJsselmeervogels 4-2 (1-1)

45. 1-0 Jaimy Schaap (eigen doelpunt) 45 (+1). 1-1 Sherwin Grot 49. 2-1 Mels van Driel 54. 3-1 Peter de Lange 83. 4-1 Robbert Olijfveld 90. 4-2 Sherwin Grot (strafschop)

Scheidsrechter: T. de Gast

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jeffrey Altheer (46. Victor de Blok), Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Mels van Driel, Nick Slotboom (88. Bart Deprez); Peter de Lange, Robbert Olijfveld (85. Shabir Isoufi)

IJsselmeervogels: Jaimy Schaap; Shanon Carmelia, Ralph Hovestad, Dennis Hollart, Henri de Graaf (70. Oktay Öztürk); Achraf Nejmi, Mike van de Laar (56. Ali Akla), Christiaan van Hussen; Hanne Hagary, Sherwin Grot, Mimoun Eloisghiri (46. Maikel de Harder)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.