Mooie start scoutingseizoen op zonnige Zomerparkdag

29 augustus 2016 door Ton Vermeulen
 Mooie start scoutingseizoen op zonnige Zomerparkdag

HENDRIK IDO AMBACHT -  Ook dit jaar was Scouting Panoord present op de Zomerparkdag in Hendrik-Ido-Ambacht. Op dit jaarlijkse evenement wordt het nieuwe scoutingseizoen afgetrapt. De eerste schoolweek zit er op, en dat betekend dat de scouting van start gaat. De eerste opkomsten zijn altijd traditiegetrouw op de Zomerparkdag, en met het zonnige weer op zaterdag was het heerlijk vertoeven in het Baxpark. Voor de met name jeugdige bezoekers is het een uitstekende gelegenheid om te zien wat scouting allemaal te bieden heeft door de opkomsten te bezoeken of zelfs mee te doen.

Naast de informatiekraam staat er ook ieder jaar een Scouting Village aan de andere kant van het water. Te voet of met het door scouting gemaakte vlot konden de kinderen daar heen om naast het bekijken van de verschillende opkomsten ook allerlei activiteiten te ondernemen. Zoals broodjes bakken boven een kampvuur, het afleggen van een hindernisbaan of het schieten met een reuze katapult. Ook populair was de mini tokkelbaan, die continu in gebruik was. Leuke activiteiten die passen bij het motto van scouting, “laat je uitdagen”. Bij scouting leren kinderen niet alleen op een verantwoorde manier hun grenzen te verleggen, maar draagt het ook bij aan het vergroten van de zelfstandigheid.

Scouting Panoord is de grootste scouting vereniging uit de regio met leden uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook daarbuiten. Zij beschikt over een groot terrein op sportpark Bakestein waar voldoende ruimte is om zowel binnen als buiten allerlei activiteiten en spelen te organiseren. Mocht uw kind interesse hebben om een keer vrijblijvend op zaterdag mee te komen doen, kijk dan op onze website, www.panoord.nl voor meer informatie en de opkomsttijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.