ASWH wint knap bij Jong FC Groningen

29 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH wint knap bij Jong FC Groningen

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft de goede start van dit seizoen voortgezet. De Ambachters wonnen knap bij Jong FC Groningen (0-2). Dankzij de driepunter bij deze primeur - ASWH speelde immers nog nooit een competitiewedstrijd tegen een belofteteam - maken de Ambachters nu deel uit van een kopgroep van vier.

Vorige week hadden de Groningse beloften, die op de 38-jarige doelman na met allemaal spelers van 21 jaar of jonger aantraden, op eigen veld een overrompelingstactiek gehanteerd, waarmee DVS '33 Ermelo al binnen tien minuten op achterstand werd gezet. ASWH begon daarom geconcentreerd aan de wedstrijd. De organisatie stond goed. Mochten de talenten uit Groningen het strijdplan van een week eerder al hebben willen herhalen, dan kwamen zij daar niet aan toe. De spelers van de thuisploeg toonden aan dat zij best konden voetballen, maar ASWH stelde hier een stuk volwassenheid tegenover. De Ambachters waren ook sterker in de duels en hadden voor rust meer balbezit. Na een klein half uur kwam ASWH dan ook op voorsprong. Een goed lopende aanval begon bij de opstomende centrumverdediger Peter Verhoeve. Hij combineerde met Jesper van den Bosch en kopte de bal vervolgens achter de defensie van de thuisploeg. Robbert Olijfveld dook in de ruimte en rondde goed af: 0-1. De voorsprong van ASWH kwam in de eerste helft niet meer in gevaar.

In de tweede helft gaf de thuisploeg gedwongen door de achterstand wat meer gas. Na een wissel en een omzetting speelde Jong FC Groningen aanvallender, maar ASWH rondde de eerste serieuze aanval weer doeltreffend af. Na een klein kwartier kreeg Peter de Lange de bal in het strafschopgebied. De spits was sterk in het duel met zijn tegenstander, schudde hem af en gaf een trekbal op Nick Slotboom. De inzet van de jonge Ambachter werd nog geblokt, maar viel precies voor de voeten van Shabir Isoufi, die kort voor rust de geblesseerd geraakte aanvoerder Jesper van den Bosch had vervangen. Met een bekeken schot in de hoek zette de Afghaans international de 0-2 op het bord. Een rustgevendere marge om het laatste half uur mee in te gaan.

Jong FC Groningen schudde na die tegentreffer alle schroom van zich af en drong flink aan. Toch hield ASWH achterin behoorlijk stand en gaf het nauwelijks uitgespeelde kansen weg. Als de Groningers gevaarlijk werden, gebeurde dat uit standaardsituaties. Een vrije trap van Ajdin Hrustic bijvoorbeeld, die door Stef Doedée op zeer knappe wijze uit de kruising werd getikt. Uit de daaropvolgende hoekschop werd na een scrimmage op doel geschoten, maar Mels van Driel haalde de bal van de lijn.

In de slotfase moesten ook David Almeida en Peter de Lange zich laten vervangen, de reeks van vijf wedstrijden in vijftien dagen begon zijn tol te eisen. ASWH bleef echter goed overeind pakte dus weer drie punten. Met zeven punten uit drie wedstrijden is de ploeg zelfs gedeeld koploper. Zaterdag wacht een nieuwe ontmoeting met een onbekende opponent. Dan komt DVS '33 Ermelo naar sportpark Schildman.

Jong FC Groningen - ASWH 0-2 (0-1)
31. 0-1 Robbert Olijfveld 59. 0-2 Shabir Isoufi
Scheidsrechter: T. Winkel

Jong FC Groningen: Peter van der Vlag; Jim de Leeuw, Marijn Ploem, Joël Amakodo, Amir Absalem (46. Robbert de Vos); Michael Brey (72. Nicolò Pozzebon), Gerald Postma, Ajdin Hrustic, Pier Veldman; Gijs Jasper, Yassine Zakir (86. Tim Waterink)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida (72. Ryan van Dijk), Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp, Victor de Blok; Jesper van den Bosch (43. Shabir Isoufi), Lars Bosscha, Mels van Driel, Nick Slotboom; Peter de Lange (80. Bart Deprez), Robbert Olijfveld.

Foto: Wouter Pauwels (Boerenmacht.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.