ASWH wint tegen DVS '33 Ermelo voor de derde keer op rij

05 september 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH wint tegen DVS '33 Ermelo voor de derde keer op rij

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH heeft zaterdag de knappe start in de derde divisie voortgezet. Op eigen veld werd met ruime cijfers gewonnen van DVS '33 Ermelo (4-1), waardoor de ploeg van trainer Jack van den Berg voor de derde keer op rij een driepunter behaalde. ASWH blijft dus lid van de kopgroep. Knap werk, zeker als je bedenkt dat de Ambachters toch echt een debutant op dit niveau zijn.

ASWH en DVS ’33 Ermelo, vorig jaar de verrassing van de topklasse, maakten er een open wedstrijd van. Er werd goed gevoetbald en er ontstonden over en weer kansen. De Ambachters scoorden uiteindelijk op mooie momenten. Peter de Lange en Jesper van den Bosch zetten een aanval op, waarbij de bal uiteindelijk bij Peter Verhoeve belandde. Hij bedacht zich niet en haalde uit. DVS '33 Ermelo-doelman Paul Eppink kreeg zijn vuisten tegen de bal, maar de rebound eindigde voor de voeten van Peter de Lange.

Met een bekeken schot in de hoek promoveerde de spits de niet heel eenvoudige kans tot doelpunt. 1-0 voor ASWH en kort voor rust kon de thuisploeg weer juichen. Robbert Olijfveld zette goed door in een duel met een verdediger en leek voor doelman Eppink op te duiken, maar de goalie kon de bal wegwerken. Opnieuw kwam het speeltuig bij Peter de Lange terecht en wederom zorgde hij er met een slim schot voor dat de bal in het net eindigde. Een fijne dubbelslag voor De Lange, zodat ASWH met een prettige marge de kleedkamer op mocht zoeken.

In de tweede helft nam ASWH al vlot verder afstand. Na een afgeslagen aanval kwam David Almeida in balbezit. De rechtsback liet een geweldige voorzet los. Robbert Olijfveld kopte prima binnen en trok daarmee zijn productieve periode door. Een fraai doelpunt en een ideaal scenario voor ASWH, want de bezoekers moesten nu nog veel meer komen. Behoudens een schot van Maurice de Ruiter, dat werd gepakt door Stef Doedée, kon DVS '33 Ermelo niet echt een vuist maken. De Ambachtse defensie gaf zoals gebruikelijk weinig weg. Twintig minuten voor tijd kreeg DVS '33 Ermelo een vrije trap op een meter of twintig na een overtreding. Kay Velda mikte via de binnenkant van de paal raak en zo was het plots 3-1. Zou het dan toch weer spannend worden?

Het antwoord was ontkennend, want zeven minuten voor tijd maakte ASWH aan alle mogelijke spanning een einde. De bal kwam in het strafschopgebied bij Robbert Olijfveld, die met een slimme actie wegdraaide bij zijn tegenstander en Nick Slotboom aanspeelde. De Ambachter joeg de bal overtuigend in de kruising en zette daarmee de 4-1 op het scorebord. Na die treffer was de wedstrijd wel beslist.

Weer een overwinning voor ASWH na een prima teamprestatie, waardoor het nu met tien punten uit vier wedstrijden een van de drie koplopers is. Komende zaterdag gaat ASWH op bezoek bij Quick Boys.

ASWH - DVS '33 Ermelo 4-1 (2-0)
35. 1-0 Peter de Lange 44. 2-0 Peter de Lange 53. 3-0 Robbert Olijfveld 71. 3-1 Kay Velda 83. 4-1 Nick Slotboom
Scheidsrechter: L. Cairo

ASWH: Stef Doedée; David Almeida (85. Ryan van Dijk), Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Peter Verhoeve, Mels van Driel, Nick Slotboom (88. Shabir Isoufi); Peter de Lange, Robbert Olijfveld (85. Bart Deprez)

DVS '33 Ermelo: Paul Eppink; Haico Epe (67. Frank Heus), Jorran van Santen, Rico Wolven (77. Edmund Mijnheer), Roald de Vries; Coen Vloedgraven, Hayri Pinarci, Kay Velda, Joran Pot; Deniz Sahbaz (46. Benjamin Roemeon), Maurice de Ruiter

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.