DVS niet bij de les in streekderby

12 september 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT / ALBLASSERDAM - De tweede speelronde was er eentje voor DVS om snel te vergeten qua uitslagen. Alle promovendi-teams verloren. Toch waren er ook leermomenten en zijn er simpele handvaten om de aspiraties na te blijven streven.

In de streekderby in en tegen Kinderdijk toonde DVS-1 niet de energie die de thuisploeg wel had. Op het warme sportpark “de Molenwei” kon DVS slechts de thuisploeg volgen (11-8 bij rust). Het gebrek aan rendement bleef ook zichtbaar na rust. Na ruim tien minuten was DVS derhalve nog weinig opgeschoten (15-12). DVS coach Beuk trachtte het tij te keren (16-12) met twee kort op elkaar volgende wissels maar de omslag kwam niet bij de Ambachters (18-14). Des te onverklaarbaarder was het dat de thuisploeg vlak voor tijd een onnodig harde overtreding maakte op een DVS-jeugdspeler (eindstand 18-15).
De uitslagen waren DVS overigens gunstig gezind in de kampioensaspiraties. Komend weekend komt GKV-1 naar sportpark Schildman, aanvang 15.30 uur.

Het incomplete DVS-2 verloor de wedstrijd tegen Kinderdijk-2 al in het eerste kwart. De thuisploeg schoot met scherp en DVS stond al voor een onmogelijke opgave (8-1). Na rust (12-4) speelde DVS wel beter maar kon het de schade geenszins repareren bij gebrek aan scorend vermogen. Eindstand 23-12.

DVS A1 gaf Avanti in het begin uitstekend partij (4-4) maar na het eerste kwart bleven slechts de scores uit (12-4). Na rust was het spelbeeld niet anders, de thuisploeg raakte in een flow en alles veranderde in goud. Toch heeft DVS zichtbaar stappen vooruit gemaakt vergeleken met de eerste (verloren) wedstrijd. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden kijkt DVS daardoor toch met een goed gevoel terug. Komend weekend komt het eveneens puntloze ONDO op bezoek (aanvang 12.30)