ASWH moet genoegen nemen met een punt bij Quick Boys

12 september 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH moet genoegen nemen met een punt bij Quick Boys

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag speelde ASWH in Katwijk gelijk tegen Quick Boys. Toch voelde het voor de Ambachters alsof er twee punten werden verloren. Vorig seizoen werd Quick Boys nog kampioen en had het een ruime voorsprong op ASWH, maar eenmaal in de derde divisie bleken de rollen volledig omgedraaid. De ploeg van trainer Jack van den Berg maakte vooral voor rust indruk en speelde Quick Boys op eigen veld van het kastje naar de muur. Helaas verzuimde ASWH afstand te nemen, zodat het uiteindelijk genoegen moest nemen met een punt.

Een ijzersterk spelend ASWH domineerde in de eerste helft. Een Ambachtse voorsprong kon dan ook eigenlijk niet uitblijven. Halverwege de eerste helft was het zo ver. Een mooie dieptepass van Jesper van den Bosch werd door Robbert Olijfveld knap gecontroleerd. De spits schudde een tegenstander af en prikte de bal met de buitenkant van de voet keurig langs doelman De Zwart. Jammer genoeg maakte de thuisploeg uit de enige serieuze aanval voor rust gelijk via Philippe den Hartog. ASWH liet zich niet van de wijs brengen, bleef goed spelen en dwong kansen af. Het was een klein wonder dat er niet meer werd gescoord. Robbert Olijfveld raakte de kruising, Peter de Lange de paal en pogingen van Olijfveld en Jesper van den Bosch eindigden naast het doel. Ondanks het Ambachtse overwicht was het dus slechts 1-1 na de eerste rondgang.

Quick Boys deed in de rust een omzetting, waardoor er meer evenwicht in de wedstrijd kwam. De gastheren waren ook dreigender dan in de eerste helft. ASWH kon de bal minder makkelijk rond laten gaan, maar kwam toch weer op voorsprong. Na een pass van Peter Verhoeve ging Jesper van den Bosch door en zette vanaf de achterlijn knap voor. Peter de Lange kopte vervolgens fantastisch raak en schonk ASWH uitzicht op een nieuwe overwinning. Quick Boys ging uiteraard nog verder naar voren spelen, maar het leek er toch op dat ASWH stand kon houden. Tot een minuut of tien voor het einde. Een aanval van de thuisploeg belandde bij Joey Ravensbergen. Mels van Driel zette een op het oog correcte sliding in op de bal, maar scheidsrechter Ruperti liet zich, wellicht enigszins onder de indruk geraakt door de gillende meute achter het doel, verleiden tot het geven van een strafschop. De protesten van ASWH waren tevergeefs, Jerghinio Sahadewsing mocht aanleggen en schoot toch nog de 2-2 binnen.

Ontzettend zuur voor ASWH. Beide ploegen probeerden nog wel een derde treffer te maken, maar dat zat er niet meer in. Na het laatste fluitsignaal overheerste in eerste instantie dus teleurstelling bij ASWH. Aan de andere kant mag de ploeg terugkijken op een goede wedstrijd en een indrukwekkende eerste helft. ASWH staat nu tweede op twee punten van koploper FC Lisse en is nog altijd ongeslagen in de derde divisie. Volgende week wacht weer een nieuwe uitdaging als Jong FC Volendam naar sportpark Schildman komt.

Quick Boys - ASWH 2-2 (1-1)
23. 0-1 Robbert Olijfveld 31. 1-1 Philippe den Hartog 71. 1-2 Peter de Lange 82. Jerghinio Sahadewsing (strafschop)
Scheidsrechter: C. Ruperti

Quick Boys: Martijn de Zwart; Henry Opoku, Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen; Milan Hoek, Jaap van der Plas (76. Gerard Aafjes), Jesse Driebergen (46. Mohamad Mahmoed); Philippe den Hartog (76. Mohamed El Osrouti), Max van Steen, Jerghinio Sahadewsing

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (89. Shabir Isoufi), Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange, Robbert Olijfveld (90+5. Ryan van Dijk)

Foto: Philip Schmidt.Op de foto verstuurt ASWH-middenvelder Nick Slotboom een pass.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.