ASWH koploper na zege op Jong Volendam

19 september 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH koploper na zege op Jong Volendam

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH heeft de koppositie in de derde divisie gegrepen! De Ambachters wonnen zaterdag op eigen veld van Jong FC Volendam (2-0) en kwamen daardoor op gelijke hoogte met FC Lisse, maar wel met een iets beter doelsaldo. Een prachtige prestatie van de formatie van trainer Jack van den Berg. De klus tegen de beloften van FC Volendam werd ook al met verve geklaard. In een sterke eerste helft nam ASWH via twee kort na elkaar gemaakte treffers afstand van de bezoekers. Na rust kwam de marge nooit meer in gevaar, terwijl de Ambachters nog enkele kansen op een ruimere zege lieten liggen.

Al direct vanaf de aftrap bepaalde ASWH wat er gebeurde op het veld. De ploeg was veelvuldig in balbezit en gunde de Volendamse beloften amper gelegenheid om te voetballen. Het enige dat er in het eerste half uur aan ontbrak was een Ambachts doelpunt, ondanks kansen voor Robbert Olijfveld, Jesper van den Bosch en Nick Slotboom. Kort na het half uur mocht ASWH toch juichen. Peter Verhoeve opende schitterend naar de rechterflank, waar Jesper van den Bosch sterk was in het duel met zijn tegenstander, de achterlijn haalde en een voorzet gaf op Robbert Olijfveld. In twee instanties werkte Olijfveld de bal binnen. Drie minuten later sloeg ASWH weer toe. Opnieuw zette Jesper van den Bosch een actie in aan de rechterkant. Hij stormde richting het doel en schoot de bal nu zelf via de benen van de doelman binnen: 2-0. In enkele minuten tijd bouwde ASWH dus een fijne marge op, die werd vastgehouden tot het rustsignaal.

De tweede helft begon voorspoedig voor ASWH, dat in hetzelfde tempo door voetbalde en dreigend was. Het zag echter niet mee bij poging van David Almeida, Jesper van den Bosch en Peter de Lange. Hoewel Jong Volendam na rust iets beter was dan in de eerste helft, leek de buit voor ASWH eigenlijk wel binnen. Daardoor bloedde de wedstrijd toch een beetje dood. Wel waren er enkele fijne flitsen, waarbij zowel Peter de Lange als invaller Bart Deprez nog de paal raakte. Gescoord werd er dus niet meer.
Al met al een goede overwinning voor een vooral voor rust weer zeer sterk ASWH. Omdat FC Lisse bij Rijnsburgse Boys bleef steken op een doelpuntloze remise, voert ASWH nu samen met Lisse de ranglijst aan. Het doelsaldo is licht in Ambachts voordeel, waardoor ASWH voor het eerst in de historie koploper is in de derde divisie. Zaterdag speelt de ploeg van Van den Berg op eigen veld tegen de nummer drie ODIN '59, een heuse kraker dus.

ASWH - Jong FC Volendam 2-0 (2-0)
32. 1-0 Robbert Olijfveld 35. 2-0 Jesper van den Bosch
Scheidsrechter: M. Ritmeester

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange (84. Bart Deprez), Robbert Olijfveld (89. Shabir Isoufi)

Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis; Mohamed Betti, Raoul Esseboom, Daan Klinkenberg, Darryl Bäly; Rafik El Hamdi, Rodney Smorenberg (58. Bert Steltenpool), Joey Veerman (58. Gerry Vlak); Kay Tejan (65. Richie Owusu-Ansah), Jordy Hilterman, Enzo Stroo.

Foto © Philip Schmidt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.