Zeven wedstrijden IFC Girls Academy

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Zeven wedstrijden IFC Girls Academy

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Dit weekend moesten zeven van de negen IFC Girls-teams aan de bak. De meiden van MO17-2 en MO15-1 hadden geen wedstrijd.

De jonkies van JO9-5M moesten zich van de enorme nederlaag van vorige zien te herstellen. Maar die nederlaag zat echt niet meer in de koppies van de meiden. Die waren dat allang weer vergeten. Dus met frisse moed het veld in om de strijd aan te gaan met de jonge meiden van DIA. Deze ploeg komt uit Teteringen en namen de drie punten mee naar huis.

Wel mooi om te zien dat de meiden elke week weer nieuwe dingen leren. Voor het team van de trainers Van Bezooijen en De Heer was het een spannende dag. Er stond een wedstrijd op het programma tegen medekoploper RKsvRCD. Maar al heel snel werd duidelijk dat er deze dag maar één team de sterkste was. Met rust stond er al 5-0 op het scorebord in het voordeel van IFC MO11-1. Na de rust werd dit nog verder uitgebouwd naar 8-0. Een prima prestatie voor deze meiden.

MO15-2 moest thuis aantreden tegen het Dordtse DFC. Trainster Miranda heeft zoals iedere week de beschikking over een hele brede selectie. Noodgedwongen moet er dus iedere week gesleuteld worden aan de opstelling. Vandaag leverde het denkwerk van Miranda een prima 2-2 uitslag op.
De brigade van Piet en Frank (MO17-1) speelde ook thuis. Tegenstander was Roosendaal MO17-1. Het werd een keurige 4-2 overwinning. Die overwinning moest gevierd worden en het werd nog mooier toen bleek dat medekoploper Virtus punten had gemorst. IFC MO17-1 staat nu alleen aan kop. Voor aankomend weekend staat het duel tegen Virtus op het programma. Er kan dus een mooie stap gezet worden richting een eventueel kampioenschap.

Voor de oudste junioren stond een uitwedstrijd op het programma tegen Alphense Boys. Er werd een punt uit de strijd gesleept. Er werd deze wedstrijd door beide teams niet gescoord.

Gescoord werd er wel door de beide vrouwenteams van IFC.  Vrouwen 2 moest naar Dordrecht om het te gaan opnemen tegen OMC VR 1. Een achterstand van 3-2 werd prima omgebogen naar 3-5. Het vlaggenschip, IFC Vrouwen 1, moest naar De Hoekse Waard. Daar wachtte titelkandidaat SSS. Halverwege de tweede helft leek er een verrassing in de lucht te hangen. IFC kwam terug, na ook nog met 1-0 voor te hebben gestaan, naar een 3-2 stand. Er werd besloten om alles-of-niets te gaan spelen. De gelijkmaker viel echter niet. Wel wist SSS via een counter te scoren. Een 4-2 nederlaag, die niet echt al een nederlaag voelde.

Meiden, van alle leeftijden, die het leuk vinden om ook te komen voetballen kunnen vrijblijvend een aantal keertjes meetrainen. Meer inlichtingen zijn verkrijgbaar bij Ben Bakker: shandunc@caiway.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.