ASWH wint voetbalgevecht bij SteDoCo

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH wint voetbalgevecht bij SteDoCo

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH heeft zich zaterdag hersteld na de eerste competitienederlaag van een week eerder. De Ambachters wonnen in Hoornaar na een onderhoudende wedstrijd bij oude bekende SteDoCo (2-3). De ploeg van trainer Jack van den Berg moest na een vlotte voorsprong toch nog flink aan de bak, zag de gastheren op gelijke hoogte komen, maar trok in de slotfase van een waar voetbalgevecht alsnog aan het langste eind. Daardoor blijft ASWH meedoen in de top van de derde divisie.

De openingsfase was voor ASWH, dat binnen zeventien minuten al een comfortabele 0-2 voorsprong opbouwde. Eerst krulde Stanley Husen de bal uit een vrije trap prachtig over de muur in de hoek en amper twee minuten later dook Jesper van den Bosch na slim ingooien van David Almeida volledig vrij in het strafschopgebied van de gastheren op. De aanvoerder zette perfect voor op spits Peter de Lange en die gaf het laatste tikje. Daarna kwam SteDoCo beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de aansluitingstreffer, toen Joran Schröder na een vrije trap binnen kon koppen. ASWH-doelman Stef Doedée voorkwam vervolgens de gelijkmaker door spits Noël Goossens van scoren te houden.

In de beginfase van de tweede helft golfde het spel in hoog tempo op en neer, met dreiging voor beide doelen. Daarna kreeg ASWH weer meer grip op het duel. De ploeg leek de voorsprong te vergroten toen de bal na een vrije trap bij de vrijstaande Peter Verhoeve belandde. Hij gaf vanaf de achterlijn een voorzet die door Peter de Lange keurig in het doel werd gekopt. Iedereen dacht al aan de 1-3, maar de grensrechter vlagde om onduidelijke redenen toch voor buitenspel. Geen 1-3 dus en omdat ASWH daarna nog wat kansen liet liggen, gebeurde wat menig Ambachter vreesde. Na een aanval over links kon SteDoCo-middenvelder Giovano Gödeken de bal met een aparte carambole in het doel werken.

Zo stond het plots gelijk. ASWH schakelde een tandje bij en dat had succes. Zes minuten voor tijd werd Jesper van den Bosch gevloerd. Geen strafschop, vond scheidsrechter Smit, maar de aanval liep door en er ontstond een ouderwetse scrimmage. Een poging van Shabir Isoufi werd geblokt, waarna de bal met een vreemde curve bij Peter de Lange belandde. De spits haalde vanuit de draai knap uit en vond de paal op zijn weg. De rebound was echter voor Robbert Olijfveld, die ASWH weer op voorsprong zette! SteDoCo zette vervolgens uiteraard een slotoffensief in. Met opportunistisch spel probeerde de thuisploeg nog een gelijkmaker te forceren, maar ondanks ruim zes minuten extra tijd lukte dat niet.

Daardoor sleepte ASWH de overwinning uit het vuur in een echt voetbalgevecht, waarin de ploeg karakter toonde. Dat werd beloond met weer drie belangrijke punten. ASWH vindt zichzelf nu terug op de gedeelde tweede plaats en doet dus nog altijd goed mee. Aanstaande zaterdag komt grootmacht Rijnsburgse Boys naar sportpark Schildman.

SteDoCo - ASWH 2-3 (1-2)
15. 0-1 Stanley Husen 17. 0-2 Peter de Lange 28. 1-2 Joran Schröder 74. 2-2 Giovano Gödeken 84. 2-3 Robbert Olijfveld
Scheidsrechter: N.B. Smit

SteDoCo: Richie Steinmann; Jermaine van Pijkeren (60. Roy Weber), Gautam Kalpoe, Jordey van Dam; Jesse Wielinga, Giovano Gödeken (76. Maurice van der Wilt), Joran Schröder (86. Remco Buist), Kevin Patijn; Jay Jay Meierdres, Noël Goossens, Hakan Tokul

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Mels van Driel, Nick Slotboom (69. Shabir Isoufi); Peter de Lange, Robbert Olijfveld.

Op de foto is de dolle vreugde zichtbaar bij ASWH'er Robbert Olijfveld, die kort voor tijd de winnende goal maakte © Philip Schmidt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.