Politie neemt honderd kilo hennep in beslag op A16

10 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Politie neemt honderd kilo hennep in beslag op A16

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De politie hield donderdagavond een 36-jarige Belg aan. Hij had zijn wagen volgeladen, vol met hennep.

Agenten waren rond half negen bezig met een surveillance op de A16. Ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht kwam een auto voorbij, die een ANPR-hit gaf. De agenten besloten de bestuurder staande te houden.

Toen de bestuurder zijn raam opendeed om de agenten zijn rijbewijs te overhandigen, sloegen deze bijna achterover van de sterke henneplucht die uit de wagen kwam. Niet gek: er bleek zo’n honderd kilo hennep achter in het voertuig te liggen. De drugs zijn in beslag genomen. De bestuurder is aangehouden.

ANPR-hit: Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.