ASWH na bliksemstart overtuigend langs Rijnsburgse Boys

10 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH na bliksemstart overtuigend langs Rijnsburgse Boys

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH speelde zaterdag voor het eerst sinds 2010 weer eens een competitieduel tegen Rijnsburgse Boys. In het verleden bleken de Uien vaak een taaie opponent voor ASWH, maar nu rekende de ploeg van trainer Jack van den Berg op sportpark Schildman overtuigend af met de bezoekers uit Rijnsburg. Na een bliksemstart stond ASWH al na zes minuten spelen op 2-0, waarna de ploeg eigenlijk verzuimde om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Ook in de tweede helft bleven diverse kansen onbenut, maar in de slotfase liepen de Ambachters toch nog verder uit naar 3-0. Dankzij de nieuwe overwinning blijft ASWH keurig tweede in de derde divisie.

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal liet ASWH zien met welke intenties het elftal aan de wedstrijd was begonnen. De scherpe start leverde vroeg succes op. Al in de derde minuut dook Robbert Olijfveld op in het vijandelijke strafschopgebied. Hij vond vervolgens Peter de Lange, die keurig naar binnen kapte en de bal prima in de hoek schoot. Het werd nog mooier voor ASWH, toen de Ambachters een vrije trap op een mooie positie kregen. Mels van Driel mikte op doel, maar schoot in de muur. De linkspoot nam de terugspringende bal echter ineens weer op de schoen en zijn inzet eindigde schitterend in het doel van de bezoekers. 2-0, na zes minuten.

ASWH nam na die vroege voorsprong bepaald geen gas terug en kreeg via onder meer Jesper van den Bosch, Robbert Olijfveld en Peter de Lange de nodige kansen om vaker te scoren. Bovendien had Olijfveld een strafschop verdiend nadat hij werd vastgepakt, maar scheidsrechter Keijl wilde er niet aan. Pas in de slotfase van de eerste helft liet Rijnsburgse Boys zich voor het eerst in offensief opzicht zien. De bezoekers kregen uit het niets een grote kans toen Martijn Tjon-A Njoek alleen voor Stef Doedée kwam te staan. Doedée redde echter heel goed en voorkwam daarmee de aansluitingstreffer. Belangrijk, want een goal had alle spanning terug in de wedstrijd gebracht.

In de tweede helft probeerde Rijnsburgse Boys nog wel iets aan de achterstand te doen, het maar kon ASWH maar zelden in verlegenheid brengen. Zelf legden de Ambachters regelmatig fraaie aanvallen op de mat, maar ook zij verzuimden een derde treffer te maken. Pas kort voor tijd besliste ASWH de wedstrijd definitief. Aanvoerder Jesper van den Bosch leidde de treffer met een goede actie in. Hij rukte op richting het strafschopgebied en speelde invaller Bart Deprez aan, die vervolgens de 3-0 in het net prikte.

Daardoor mocht een overtuigend spelend ASWH wederom drie punten in ontvangst nemen. Door die zege blijft ASWH tweede op drie punten van koploper FC Lisse. Volgende week spelen de Ambachters de verre uitwedstrijd in Friesland bij Harkemase Boys.

ASWH - Rijnsburgse Boys 3-0 (2-0)
3. 1-0 Peter de Lange 6. 2-0 Mels van Driel 83. 3-0 Bart Deprez
Scheidsrechter: G. Keijl

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (85. Shabir Isoufi), Mels van Driel (89. Jerry Tieleman); Peter de Lange, Robbert Olijfveld (75. Bart Deprez)

Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop; Masies Artien, Bart Freke (41. Joost Leonard), Sven Verlaan; Roderick Gielisse, Wesley Goeman, Jorn van Lunteren, Jordy Strooker; Max Hudepohl, Martijn Tjon-A Njoek, Marvin Wijks.

Op de foto proberen Robbert Olijfveld (aan de bal) en Peter de Lange (nummer 9) namens ASWH een gat te vinden in de vijandelijke defensie. (Fotot © Philip Schmidt)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.