IFC Vrouwen verslaan koploper Sleeuwijk met ruime cijfers

17 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen verslaan koploper Sleeuwijk met ruime cijfers

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Wie voor de wedstrijd een blik had geworpen op de ranglijst zou ongetwijfeld hebben gedacht dat het een zeer pittige wedstrijd voor de vrouwen van IFC zou gaan worden. Koploper Sleeuwijk kwam op bezoek en dit team had de hele competitie nog geen puntje gemorst. Met achttien punten uit  zes wedstrijden stond Sleeuwijk fier aan kop in de derde klasse.

De vrouwenselectie van IFC kende, als promovendus, een ietwat stroeve start van de competitie. De laatste weken draait de brigade van de trainers John Dost en Peter de Jong echter weer op volle toeren. Vol goede moed werd naar de wedstrijd toegeleefd. Met Maissoen Belhabib als pupil van de week kwamen beide teams het veld op.

Een minuut nadat scheidsrechter Greve voor aanvang van de wedstrijd had gefloten dreigde het hele strijdplan van IFC in duigen te vallen. Het was namelijk Sleeuwijk dat optimaal profiteerde van een fout in de Ambachtse verdediging. De Sleeuwijkse spits strafte dit foutje genadeloos af. Het duurde een minuut of tien voordat IFC zich herpakte. Het was een striemend schot van rechterspits Milou van der Wel die zorgde dat de teams weer in evenwicht kwamen.

Gaandeweg de wedstrijd zag iedereen wel dat het de thuisploeg was die steeds sterker werd. Ondanks het veldoverwicht waren er toch snelle uitvallen van Sleeuwijk, maar steeds waren de Ambachtse verdediging en de voortreffelijk keepende Femke Groeneweg op hun hoede. Halverwege de eerste helft was het uit een corner wederom Milou van der Wel die, ditmaal koppend, het Sleeuwijkse net deed bollen.

Na rust ging IFC verder met het goede spel. Bij tijd en wijlen lieten de speelsters van IFC de Sleeuwijkse dames van het kastje naar de muur lopen. De Sleeuwijkse speelsters wisten niet wat hen overkwam, want IFC denderde door, middels een strafschop van Britt Wijnmaalen en wederom twee keer Milou van der Wel naar 5-1.

Een verslapping aan Ambachtse zijde resulteerde nog in een tegendoelpunt.  Door deze overwinning nestelde IFC Vrouwen 1 zich op een keurige vijfde plek in de derde klasse. Aankomende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma. Zaterdag 29 oktober gaat IFC op bezoek bij hekkensluiter De Alblas.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.