ASWH neemt het na unieke prestatie in KNVB Beker op tegen AZ

31 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH neemt het na unieke prestatie in KNVB Beker op tegen AZ

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vorige week heeft ASWH een unieke prestatie geleverd in het toernooi om de KNVB Beker. De Ambachtse voetbalvereniging plaatste zich dankzij een overwinning op Spakenburg voor de achtste finales. Nog nooit bereikte een amateurclub uit deze regio een plek bij de laatste zestien. Sterker nog, ASWH presteert dit seizoen in de KNVB Beker beter dan landskampioen PSV!

Thriller
De ploeg van trainer Jack van den Berg won vorige week dinsdag na een ware thriller van tweededivisionist Spakenburg, dat één niveau hoger speelt. In het vissersdorp kende ASWH een goede start. Na een Hakim Ziyech-achtige pass met buitenkant voet stuurde aanvoerder Jesper van den Bosch de snelle aanvaller Robbert Olijfveld richting het vijandelijke doel. Olijfveld schoot de 0-1 binnen. Na rust verdubbelde Peter de Lange, ook al op aangeven van Van den Bosch, de marge. Hij prikte tegen zijn oude club de 0-2 in de hoek. Spakenburg had vervolgens de hulp van ASWH-keeper Marvin Nootenboom nodig om terug te keren in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd profiteerde Kees ‘Pier’ Tol van een foutje van de Ambachtse doelman, waarna de thuisploeg alles of niets speelde. Diep in blessuretijd, met nog slechts dertig seconden te gaan, kreeg Spakenburg nog een vrije trap. Iedereen ging mee naar voren, inclusief de keeper. Uiteindelijk kopte Danny van den Meiracker de 2-2 binnen. Een mokerslag voor ASWH, dat zich echter oprichtte en in de verlenging alsnog de winst greep. Na een vrije trap van Mels van Driel kopte Peter Verhoeve binnen. Die 2-3 gaf ASWH niet meer weg. De sensationele overwinning werd uiteraard goed gevierd met de meegereisde aanhang.

Nu naar AZ
Op donderdagavond werd in een bomvolle kantine vol spanning naar de loting gekeken. Zou ASWH opnieuw een mooie profclub treffen? Er werd al hardop gedroomd over een gang naar de Kuip. Het duurde echter lang voor het balletje van ASWH uit de koker kwam. Het werd geen Feyenoord, geen Ajax, maar wel AZ. Ook een mooie loting natuurlijk, uit tegen een ploeg die altijd hoog eindigt in de eredivisie en zelfs Europa League speelt! Op 13, 14 of 15 december reist ASWH af naar Alkmaar. Ongetwijfeld zullen heel veel supporters de ploeg volgen, dus het belooft nu al een geweldige avond te worden. U komt toch ook?

Vermoeidheid
Afgelopen zaterdag bleken de 120 inspannende minuten nog effect te hebben op de Ambachtse benen. In competitieverband werd op eigen veld namelijk enigszins geflatteerd verloren van VVOG (2-5). De bezoekers uit Harderwijk begonnen goed en zetten ASWH op achterstand. Telkens als de Ambachters in de buurt leken te komen, scoorde VVOG weer en dus moest ASWH de tweede nederlaag slikken. Wel staat het nog altijd derde in de derde divisie, een prima klassering. Zaterdag wacht de uitwedstrijd bij hekkensluiter Huizen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.