ASWH rekent al voor rust af met Huizen

07 november 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH rekent al voor rust af met Huizen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH heeft zich zaterdag prima hersteld na de nederlaag tegen VVOG. De Ambachters sloten het bezoek aan Huizen af met een duidelijke overwinning (0-3). Het team van trainer Jack van den Berg klaarde de klus eigenlijk al in één helft, want na 45 minuten was de hekkensluiter al op een ruime achterstand gezet. Na rust werd er, ondanks een groot aantal kansen, niet meer gescoord.

Al in de openingsfase werd duidelijk dat het niveauverschil met het defensief spelende Huizen groot was. ASWH had vrijwel voortdurend de bal en werd ook regelmatig gevaarlijk. De eerste kansjes leverden nog niets op, maar een treffer hing in de lucht. Na iets meer dan een kwartier ontsnapte aanvoerder Jesper van den Bosch weer eens aan de rechterkant. Peter de Lange zocht positie voor het doel, maar de voorzet van Van den Bosch zou hem nooit bereiken. Huizen-verdediger Wouter Vente werkte in een poging het onheil te voorkomen de bal namelijk in eigen doel. Daarmee had ASWH de verdiende voorsprong te pakken.

ASWH zocht vervolgens naar een comfortabele marge, kreeg ook kansen en uiteindelijk slaagde de zoektocht in de slotfase van de eerste helft. Nick Slotboom schoot de bal uit een vrije trap hard in de muur. De Ambachter kon de terugspringende bal naar Mels van Driel spelen en die leverde een voorzet op maat af. Topscorer Peter de Lange kopte de 0-2 in de hoek, zijn elfde van het seizoen. Daar bleef het niet bij, want drie minuten voor rust kon de goed vrijgelopen Peter Verhoeve na een prima hoekschop van Nick Slotboom eenvoudig de 0-3 in het net tikken. ASWH kon dus met een ruime voorsprong gaan rusten en daar viel helemaal niets op af te dingen.

Hoewel Huizen na rust iets meer offensieve dadendrang toonde, kon het ASWH geen moment verontrusten. De Ambachters bleven de betere ploeg en werden daardoor ook wat slordiger. Een aantal grote kansen in het eerste kwartier van de tweede helft bleef onbenut. Daarna leek ASWH het wel een beetje te geloven, ook omdat het niet bang hoefde te zijn dat de spanning terug zou keren. Tegenstander Huizen was onmachtig en schoot pas vier minuten voor tijd voor het eerst een bal tussen de palen, maar doelman Stef Doedée kon deze inzet eenvoudig pakken.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gansner incasseerde ASWH dus weer drie punten. Een terechte zege, die misschien nog wel hoger uit had moeten vallen. De Ambachters deden goede zaken op de ranglijst. Koploper FC Lisse verloor namelijk voor het eerst en dus kwamen IJsselmeervogels, ASWH en Scheveningen dichterbij. ASWH blijft derde op drie punten van de lijstaanvoerder. Komende zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen een oude bekende, namelijk medepromovendus FC Rijnvogels.

Huizen - ASWH 0-3 (0-3)
17. 0-1 Wouter Vente (eigen doelpunt) 36. 0-2 Peter de Lange 42. 0-3 Peter Verhoeve
Scheidsrechter: R.J.A. Gansner

Huizen: Johan Verkerk; Rudy Etwi, Joey Papamelodias, Wouter Vente; Sam Doeve, Arnoud van Toor (46. Iry Etwi), Bilal Laoikili, Siemen Eijkemans; Zakaria El Biyar. Denny van Loen, Aron Klaassen

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Victor de Blok (67. Gilmaro van de Werp); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange, Robbert Olijfveld (77. Bart Deprez)

Foto © Dik Schumacher
Op de foto trekt aanvoerder Jesper van den Bosch namens ASWH ten aanval en levert hij een voorzet af op Peter de Lange (nummer 9, gezien op de rug).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.