Ex-ASWH jeugdspeler Marten de Roon maakt debuut in Oranje

14 november 2016 door Hennie van der Zouw
Ex-ASWH jeugdspeler Marten de Roon maakt debuut in Oranje

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het doelpunt dat Marten de Roon op zaterdag 5 november maakte in de wedstrijd Manchester City – Middlesbrough (1-1) was al een hoogtepunt in zijn carrière. Het vervolg, de oproep door bondscoach Danny Blind, een beloning voor zijn harde werken bij diverse binnen- en buitenlandse clubs, was een nieuw hoogtepunt. Zowel voor Marten, zijn familie, maar ook voor ASWH waar Marten als jeugdspeler ooit begon. Niet eerder haalde een ASWH’er of Ambachter het Nederlands voetbalelftal.

Marten de Roon begon in de jeugd bij ASWH. Hierna speelde hij zes jaar in de jeugd bij Feyenoord voordat hij naar die van Sparta ging. In maart 2010 maakte hij daar tegen FC Twente zijn debuut in de Eredivisie. Marten wekte bij Sparta interesse op bij andere clubs uit de Eredivisie, zeker toen zijn contract afliep.

Marten verruilde in 2012 Sparta transfervrij voor SC Heerenveen en was daarmee de eerste aanwinst voor toenmalig coach Marco van Basten. In het tweede seizoen onder Van Basten groeide Marten uit tot aanvoerder van het team. Ook onder diens opvolger Dwight Lodeweges bleef hij als aanvoerder een stabiele factor op het Friese middenveld.

In juli 2015 volgde een transfer en tekende Marten een contract tot medio 2019 bij Atalanta Bergamo. Het werd een succes. Hij speelde 36 van de 38 duels in de Serie A, eindigde met Atalanta als dertiende en werd regelmatig uitgeroepen tot Man of the Match. Afgelopen zomer kocht het Engelse Middlesbrough, net gepromoveerd naar de Premier League, hem. Marten tekende er een contract tot medio 2020.

Afgelopen zondag mocht Marten kort voor tijd zijn debuut in Oranje maken. Hij verving de moegestreden Bart Ramselaar in de met 1-3 gewonnen interland Luxemburg - Nederland . Met zijn debuut ontvangt hij het bijbehorende KNVB Haasje.

Voetbalvereniging ASWH, waar zijn vader Wouter nog steeds actief is in zowel de technische jeugdcommissie als Old Stars speler, is trots dat een ooit bij ASWH begonnen speler zijn debuut heeft gemaakt en feliciteert Marten daarmee van harte!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.