Burgemeester Jan Heijkoop: 'Dieven te slim af met nieuwe technieken'

20 december 2016 door Hennie van der Zouw
Burgemeester Jan Heijkoop: 'Dieven te slim af met nieuwe technieken'

HENDRIK-IDO-AMBACHT - "In Ambacht neemt het aantal inbraken uit woningen en schuurtjes gelukkig steeds verder af. Dat heeft absoluut te maken met het optreden van de vrijwilligers van buurtpreventie. Hulde aan deze mensen.

Maar diefstallen van en uit auto's is een hardnekkiger probleem. Dat blijft maar gebeuren en terecht zijn mensen er bang voor dat het hen overkomt. Met name jonge auto's van Duitse makelij zijn hierbij het doelwit. Airbags en andere apparatuur worden er, vaak zonder schade, uit gesloopt.

Daarom vind ik het zeer de moeite waard om nieuwe technieken te benutten om de dieven op te sporen. Het gebruik van 'chemisch DNA' is kansrijk. Daarmee kunnen onderdelen en accessoires worden gemarkeerd. Met sjablonen wordt het kenteken en een code op de ruiten van de auto aangebracht. Die zijn met het blote oog niet te zien, maar dankzij de markering kan de auto rechtstreeks worden gekoppeld aan de rechtmatige eigenaar. Zo worden auto's minder aantrekkelijk voor inbrekers en dieven. Kortom: een veelbelovende innovatie die we binnenkort in onze gemeente binnenkort gaan toepassen.

Ik vind het een goede zaak dat we blijven innoveren. Zo werpt de buurtapp 'Nextdoor' al vruchten af. Het helpt tegen allerlei vormen van criminaliteit, want als er iets gebeurt weet in een mum van tijd de hele buurt ervan. Dat houdt iedereen extra alert! Ik maak daarom ook van de gelegenheid gebruik om Nextdoor bij u aan te bevelen: het is een gratis app en u kunt zelf bepalen welke meldingen u wilt ontvangen.  Als u dus slechts meldingen wilt ontvangen over verdachte personen/situaties, dan zet u slechts de categorie 'buurtpreventie en veiligheid' en 'dringende waarschuwingen' aan.

Een veilige woonomgeving vinden we allemaal belangrijk. Mooi dat we er dan ook met z'n allen aan werken om als Ambacht de veiligste gemeente van de regio te blijven. Op naar veilige feestdagen en een rustig 2017."

Jan Heijkoop,
burgemeester

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.