DVS begint goed aan spannende tweede helft van de competitie

20 januari 2017 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een goed weekend voor DVS! Zowel DVS-1 en DVS-2 wonnen eenvoudig hun wedstrijden, en DVS A1 verdiende te winnen, maar net mis greep.

Koploper DVS-1 speelde plichtmatig tegen laagvlieger ONDO. Na een gelijk opgaand begin (2-2)  spurtte DVS naar 6-2, maar kwam de ploeg uit ’s-Gravenzande verrassend terug (6-6). DVS herstelde vlak voor rust (8-6). Een uitstekende tien minuten na rust bracht DVS op koers voor een grote overwinning (14-6) maar die viel uiteindelijk nog bescheiden uit (20-13).

In de poule liet directe volger Korbis een punt liggen bij WION en verloor Vriendenschaar verrassend van ODO, dat nu komend weekend DVS uitdaagt voor een spannende slotfase van de competitie Aanvang 17:00 uur (Maasland).

DVS-2 had alleen in het begin tegenstand van hekkensluiter ONDO (2-2) daarna raasde DVS door naar de  9-4 ruststand. Na de snelle 10-4, werd het gezapig en gelijk opgaand duel met een verdiende overwinning voor DVS (18-10). In de poule is DVS weer in de (“brede”) middenmoot terecht gekomen en kan komend weekend met een benodigde winst tegen ODO-2 weer bij de top drie aansluiten.

DVS A1 speelde uitstekend tegen hoogvlieger KCC. De ploeg van coach Van Kooten toonde zich gretig en scherp in de afronding. KCC bleef in het spoor maar DVS kon toch met voorsprong de rust ingaan (9-8). Tot het laatste kwart had DVS zicht op de eerste overwinning (14-14) maar vielen toen arbitrale beslissingen in het nadeel van DVS uit. Plots was de achterstand vier goals, en ontbrak de kracht om die nog weg te poetsen (15-18). Als DVS dit weet door te zetten dan moet een overwinning komend weekend mogelijk zijn tegen Tjoba, dat slechts twee punten boven DVS staat (16:00 uur, Goes).