Burgemeester Jan Heijkoop oefent mee met brandweer

01 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Burgemeester Jan Heijkoop oefent mee met brandweer

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Burgemeester Jan Heijkoop is als portefeuillehouder verantwoordelijk voor de brandweerzorg in zijn gemeente. Regelmatig overlegt hij met de leiding van de brandweer, zodat hij op de hoogte is van wat er speelt. Toch is dit natuurlijk heel anders dan het echte brandweerwerk. Goede argumenten voor de burgemeester om een avond mee te oefenen.

Tot in de kern betrokken
“Door zelf mee te oefenen raak je tot in de kern betrokken en weet je voor welke opgaven het brandweerpersoneel komt te staan,” betoogde de burgemeester. Op maandagavond 23 januari 2017 oefende de burgemeester mee. Na instructies gekregen te hebben, volgde een oefening inzet gevaarlijke stoffen. Verder werd er, na een stukje theorie, een oefening gedraaid op de Reeweg. Daarbij werd een inzetoefening gesimuleerd, namelijk een lekkage van een gevaarlijke stof en een betrokken slachtoffer. Het tweede deel van de avond sloot de burgemeester aan bij een inzetoefening in een bedrijfspand in Hendrik-Ido-Ambacht. Als lid van de aanvalsploeg ging de burgemeester met ademlucht op zoek naar het slachtoffer, dat gelukkig snel werd gevonden.

Waardering
De burgemeester was na afloop onder de indruk van de professionaliteit en inzet van het brandweerpersoneel. “Het mee oefenen was een bijzondere ervaring,” aldus  de burgemeester Jan Heijkoop. “Ik heb veel waardering voor het werk van deze mensen, dat zij naast hun gewone betaalde werk vervullen.”

Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.