Gemeenteraad bezoekt christelijk kindcentrum De Tweestroom

07 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Gemeenteraad bezoekt christelijk kindcentrum De Tweestroom

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht heeft een bezoek gebracht aan christelijk kindcentrum De Tweestroom van PIT kinderopvang & onderwijs.

Bij de opening in oktober 2016 merkte burgemeester Jan Heijkoop op dat De Tweestroom het mooiste kindcentrum van Hendrik-Ido-Ambacht is. Dit resulteerde eerder in een bezoek van het college en nu kwam de gemeenteraad een kijkje nemen. Na de ontvangst door directeur onderwijs Conny Valk verzorgden de kinderen van groep 8 een rondleiding door het gebouw.

Zij vertelden de gemeenteraadsleden enthousiast over het Atelier, waar allerlei creatieve activiteiten voor de kinderen van 2 tot 13 jaar plaatsvinden, het tabletonderwijs, de peuterspeelgroep, de bso en de verschillende multifunctionele ruimten in hun vrolijke nieuwe kindcentrum. Na de rondleiding was er tijd om vragen te stellen over het bouwproces en het gebouw aan Jaap Boer, projectleider huisvesting van PIT kinderopvang & onderwijs.

Aan bod kwamen de rust, de duurzaamheid en de doorgaande ontwikkelingslijn die centraal hebben gestaan bij het ontwerp en de bouw. Resultaat hiervan is een goed doordacht gebouw dat kinderen een inspirerende en veilige omgeving biedt om te spelen en te leren en hen uitdaagt tot creativiteit, ontdekking en groei.

Als dank voor de gastvrijheid van De Tweestroom bood burgemeester Heijkoop een kunstwerk uit de collectie van het gemeentehuis aan. “Deze tekening van de oude Ambachtse Dorpsstraat past goed in het kunstproject dat we vandaag zijn gestart en waarbij de komende weken de groepen aan de slag gaan met hun eigen vorm van kunst. Het krijgt een mooie plaats in ons Atelier,” aldus Conny Valk.

Op de foto: In het kader van het kunstproject overhandigt burgemeester Heijkoop een tekening van de oude Ambachtse Dorpsstraat aan Raf van Gent, leerling van groep 8 van De Tweestroom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.