Alle kavels 'Onder de Linden' verkocht

30 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Alle kavels 'Onder de Linden' verkocht

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Deze maand is de laatste kavel verkocht in de fraaie villawijk 'Onder de Linden' in De Volgerlanden. Het kavelproject 'Onder de Linden' ligt in het zuidoosten van De Volgerlanden, grenzend aan de Vrouwgelenweg. Dit kavelproject bestond oorspronkelijk uit 45 kavels, die vanaf 2011 in verkoop zijn gekomen. In 2016 is besloten drie kavels te gaan her-ontwikkelen tot grote tweekappers.

Al vrij snel waren er belangstellenden en kopers voor deze vrije kavels. De eerste droomwoning werd in oktober 2013 in gebruik genomen. In een gestaag tempo volgden de andere zelfgebouwde woningen. Recent is nu de laatste kavel verkocht. André Flach, portefeuillehouder Project De Volgerlanden: "Ik ben onder de indruk van de diversiteit en kwaliteit van het wijkje. De vrijheid die de kavelkopers hadden heeft geleid tot een prachtig resultaat."

De beslissing tot de herontwikkeling van drie vrije kavels ten behoeve van zes tweekappers is genomen nadat er in de afgelopen jaren geen belangstelling voor bleek. De zes tweekappers gaan op 6 april 2017 in verkoop.

Op devolgerlanden.nl zijn veel foto's te vinden van de woningen die door particulieren zijn gebouwd.

Lopende kavellocaties.
Door de grote vraag naar het bouwen van een eigen woning, heeft Project De Volgerlanden op verschillende locaties, voornamelijk in het zuidoosten van de wijk, kavels in ontwikkeling genomen. Het gaat specifiek om de projecten Het Eiland, De Rietkraag en Voorn. Deze zijn inmiddels ook al in verkoop gegaan en op een paar na verkocht. Binnenkort start daar dan ook de bouw van de eerste woning.

Aan de Vrouwgelenweg, waar vroeger het oude informatiecentrum stond, is ook de grote kavel ‘Onder de Perenboom’ te koop.

Nieuwe ontwikkelingen in Oost
Ook in het nieuw te ontwikkelen gebied De Volgerlanden-Oost komen vrije kavels. Waar deze locaties liggen en wanneer ze in verkoop gaan, kan nu nog niet worden aangegeven. Vanwege de grote belangstelling, wordt gezocht naar locaties die snel ontwikkeld kunnen worden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.