ASWH handhaaft zich in subtop door zege op Huizen

10 april 2017 door Hennie van der Zouw
ASWH handhaaft zich in subtop door zege op Huizen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH blijft goed meedraaien in de subtop van de derde divisie. De Ambachters wonnen zaterdag op eigen veld van degradatiekandidaat Huizen (2-0) en staan daardoor nog steeds op de zesde plaats. Bovendien verzekerde de club zich van deelname aan het toernooi om de KNVB Beker volgend seizoen, omdat ASWH nu officieel niet meer kan degraderen. De zege op Huizen kwam tot stand in een niet al te hoogstaand duel, waarin de Ambachters wel de betere ploeg waren en dat uiteindelijk ook omzetten in een positief resultaat. Daarnaast werd voor de eerste keer na de winterstop de nul gehouden.

Kort voor rust opende ASWH de score. Na een vrije trap van Mels van Driel veranderde topscorer Peter de Lange de bal dusdanig van richting dat die achter doelman Verkerk in het net belandde. Na rust gebeurde er lange tijd niet heel veel meer. Een kwartier voor tijd wisselde Huizen een verdediger voor een aanvaller in een poging om nog een soort offensief in te zetten. Het zat er geen moment in voor de bezoekers, die ASWH eigenlijk nooit in verlegenheid brachten. Sterker nog, de wissel bood ASWH de ruimte om op zoek te gaan naar de definitieve beslissing. In de voorlaatste minuut vond invaller Nick Slotboom aanvoerder Jesper van den Bosch en diens voorzet werd door Peter de Lange klaar gelegd voor Robbert Olijfveld. Met een droge knal mikte Olijfveld de 2-0 binnen en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld.

Komende zaterdag speelt ASWH opnieuw thuis. Het Friese Harkemase Boys komt dan naar sportpark Schildman voor een inhaalduel. Bij winst kunnen zij de periodetitel winnen, dus op voorhand lijkt een mooi duel gegarandeerd.

Foto: Philip Schmidt. Op de foto duelleren de ASWH-verdedigers Stanley Husen en David Almeida met een aanvaller van Huizen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.