Meisjes De Bron winnen schoolvoetbaltoernooi

15 april 2017 door Josette Huisman
Meisjes De Bron winnen schoolvoetbaltoernooi

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In een bloedstollende finale van het schoolvoetbaltoernooi hebben de meisjes van obs De Bron aan het langste eind getrokken. De meisjes hadden zich puntverlies voor de finale weten te plaatsen en moesten het daarin opnemen tegen De Meander. Het spel golfde op en neer. Keepster Veronique was een ware plaaggeest voor de tegenstander. Ogenschijnlijk zonder al te veel moeite keerde zij iedere bal. Lange tijd leek het erop dat de finale doelpuntloos zou eindigen. Als een duveltje uit een doosje was het tegen het eind van de wedstrijd Beau die heel koelbloedig bleef bij een uitbraak. Oog in oog met de keepster van De Meander bleef ze ijzig rustig en schoot de bal gedecideerd in het doel. Vlak voor tijd viel echter toch nog de gelijkmaker. Eerlijk is eerlijk: op dat moment ook verdiend. En dus moesten strafschoppen de beslissing gaan maken. Beide teams moesten eerst drie strafschoppen nemen. De eerste werd direct gestopt door Veronique. Maar jammer genoeg schoot Beau dit keer ook niet met scherp. En na de drie strafschoppen stond het nog steeds gelijk. De speelster van De Meander stond stijf van de zenuwen en schoot de bal wel hard, maar gelukkig voor De Bron net aan de verkeerde kant van de paal. En toen moest Else achter de bal. Dit bleek een koele kikker te zijn. Normaal is Else heel handig met de hockeystick bij Derby, maar ook het voetbal is bij dit Helminkje niet vreemd. Alsof het dagelijkse kost was, schoot zij de bal snoeihard achter de keepster. En dat betekende een enorme ontlading bij de speelsters, maar ook bij de ouders en leerkrachten. De meiden hebben zich hiermee geplaatst voor de regionale kampioenschappen. Wanneer die gespeeld worden is op dit moment nog niet bekend.

De jongens hebben sinds zeer lange tijd de finale niet gehaald. Als groepswinnaar kwamen zij De Waterlelie tegen. De jongens van beide teams kennen elkaar door en door van de voetbalclubs. Wekenlang was al naar dit duel uitgekeken, want de jongens hadden zitten rekenen en zagen dat zij als poulewinnaar aan elkaar gekoppeld zouden worden. En dat gebeurde dus. Het spel golfde op en neer. Over en weer waren er wat kleine kansen. Vanuit het niets floot de scheidsrechter opeens voor een overtreding binnen het strafschopgebied. Vrijwel niemand had het gezien en alom verbaasde gezichten bij beide supporterskampen langs de lijn. De Waterlelie nam dit buitenkansje natuurlijk wel graag in ontvangst, maar had geen rekening gehouden met keeper Justin. De goed genomen vrije trap werd dan ook uit de hoek geronseld door Justin. Dit gaf De Bron wel even een extra boost, maar gescoord werd er niet door De Bronners. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd deed De Waterlelie dit echter wel en daarmee plaatsten zij zich voor de finale. Een finale die zij ook wisten te winnen. De jongens van De Bron waren echter na de halve finale totaal geknakt en verloren de troostfinale.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.