Jumbo ziet ontwikkeling De Schoof als kans om aanwezigheid te versterken

24 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Jumbo ziet ontwikkeling De Schoof als kans om aanwezigheid te versterken

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Jumbo reageert enthousiast op de plannen van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht om winkelcentrum De Schoof aantrekkelijker te maken voor het winkelende publiek. Projectontwikkelaar Ten Brinke heeft met dit doel een plan ontwikkeld om het winkeloppervlak met de helft uit te breiden en opnieuw in te richten. Vorige maand gaf de Adviescommissie Detailhandel Zuid-Holland een positief advies over het plan van de gemeente en Ten Brinke om De Schoof uit te breiden. Jumbo speelt hierbij een belangrijke rol, omdat haar winkel in het bestaande winkelcentrum onderdeel is van het plan dat Ten Brinke ontwikkeld heeft. 

Jumbo is positief over het plan van Ten Brinke om twee gelijkwaardige 'einden' (het zogenaamde ‘haltermodel’) aan het winkelcentrum te maken, met aan beide zijden een publiekstrekkende winkel en een parkeerterrein. “We zijn voorstander van dit model, omdat het belangrijk is een evenwichtige opbouw van het winkelgebied te krijgen. Dat is nu nog niet het geval. Het zwaartepunt van het winkelcentrum ligt aan de kant van de markt, omdat hier twee supermarkten aanwezig zijn. Hierdoor is er minder doorloop via het winkelcentrum richting de Graaf Willemlaan”, legt Wouter Kromkamp, manager Acquisitie en Ontwikkeling Jumbo Supermarkten, uit. “Hierin komt in dit plan verbetering. Wij hebben al een contract met Ten Brinke om te verhuizen naar de nieuwbouw en dat heeft de Adviescommissie laten meewegen in haar advies. We kijken uit naar het moment dat we onze deuren in het vernieuwde winkelcentrum De Schoof kunnen openen.”

Eerste stap naar aantrekkelijker winkelcentrum
In het verleden had de Jumbo-winkel meer winkelruimte in Hendrik-Ido-Ambacht. Met het verdwijnen van de Super de Boer in het voormalig 1-2-3 Koopcentrum aan de Dorpsstraat ging een deel van dit winkeloppervlak verloren. Kromkamp: “De ontwikkeling van winkelcentrum De Schoof beschouwen wij als een mooie kans om onze aanwezigheid in Hendrik-Ido-Ambacht te versterken. Wij zijn blij met het positieve advies van de Adviescommissie en hopen dat de gemeente de procedure voor het bestemmingsplan snel in gang zet. Dat is namelijk een belangrijke eerste stap om te komen tot een meer aantrekkelijker winkelcentrum.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.