ASWH sluit topseizoen af met winst Regio Rijnmond Cup

19 juni 2017 door Josette Huisman
ASWH sluit topseizoen af met winst Regio Rijnmond Cup

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Ambachtse voetbalvereniging ASWH sloot onlangs een fantastisch seizoen af met de winst van de Regio Rijnmond Cup. Een aantal dagen eerder waren de Ambachters ook al de sterkste in een ander regionaal bekertoernooi, waarbij de Voetbal Rijnmond Cup werd bemachtigd. In combinatie met de vierde plek als debutant in de derde divisie en het avontuur in de KNVB Beker, waarin ASWH pas in de achtste finales verloor bij de latere finalist AZ, kan gerust worden gesproken over een topjaar.

De finale om de Regio Rijnmond Cup werd gespeeld bij het Rotterdamse Hillegersberg. ASWH diende het op te nemen tegen Excelsior Maassluis, de landskampioen bij de amateurs. Jesper van den Bosch opende voor rust met een geweldig afstandsschot de score. Kort na rust maakte Excelsior Maassluis echter gelijk. Dankzij een dubbelslag van Robbert Olijfveld kwam ASWH toch als winnaar uit de bus. Zijn twee treffers waren goed voor een 3-1 overwinning door de ploeg van trainer Jack van den Berg.

Na afloop ontving aanvoerder Jesper van den Bosch uit handen van Pim Blokland de bokaal en vierden de spelers, begeleiding en supporters uiteraard een mooi feestje op het veld. De winst in beide bekertoernooien leverde de club bovendien twee trainingskampen naar Zuid-Europa op. ASWH mag zich door deze prestatie bovendien met recht kronen tot de beste voetbalclub van de regio Rijnmond in het seizoen 2016/17!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.