Dik verdiende 4-0 overwinning voor IFC

18 september 2017 door Hennie van der Zouw
Dik verdiende 4-0 overwinning voor IFC

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de derde competitieronde pakte IFC een dik verdiende 4-0 overwinning op het nog puntloze Nuenen. De basis voor deze overwinning, waren de eerste minuten van elke helft, waarin IFC telkens wist te scoren.

Trainer Breetveld van IFC, had geen aanleiding gezien zijn veldspelers ten opzichte van vorige week te wijzigen. Volgens afspraak stond wel Lorenzo van Trijp in het doel.

IFC kende een superstart. In de derde minuut anticipeerde Jeremy Hensen goed op een pass van Ronnie Nouwen en zorgde vervolgens met links voor de 1-0. Voordat de eerste tien minuten van de wedstrijd voorbij waren hadden zowel Ronnie Nouwen met een kopbal naast, als Nico Ramos op de benen van de doelman de Ambachters op een riante voorsprong kunnen zetten.

Ook na de rust kwam IFC uitstekend uit de startblokken en was het aanvoerder Danny Slingerland die de 2-0 binnenschoot. In feite speelde IFC de eerste 60 minuten van de wedstrijd gewoon goed. Na een uur spelen bracht de aanvallende rechtsback Ozan Cimen de voordelige marge op drie. Hierna voorkwam keeper Lorenzo van Trijp tot twee keer aan toe een aansluittreffer van de gasten. Een kleine tien minuten voor tijd was het Nico Ramos, die in de twee vorige seizoenen niet tot scoren kwam, die de eindstand op 4-0 bracht.

De door trainer Breetveld ingevoerde aantrekkelijke speelstijl is tot op heden succesvol. Immers na drie wedstrijden is IFC nog ongeslagen en neemt het momenteel de gedeelde tweede plaats in de hoofdklasse B rangschikking in.

Tekst Cees van Heeren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.