ASWH laat zege in openingsduel in slotfase glippen

28 augustus 2017
ASWH laat zege in openingsduel in slotfase glippen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH is de competitie in de derde divisie afgelopen zaterdag begonnen met een gelijkspel tegen de gedoodverfde titelfavoriet Spakenburg (2-2). Op voorhand wellicht geen verkeerd resultaat, maar zeker op basis van de tweede helft had er misschien nog wel meer in het vat gezeten voor de Ambachters. De bezoekers maakten namelijk pas in de slotminuut gelijk.

ASWH keek tegen Spakenburg al binnen tien minuten tegen een achterstand aan nadat Olivier Pilon met een verrassend boogballetje scoorde. Voor rust kwam er geen verandering meer in die stand. Het publiek kreeg op het bloedhete sportpark Schildman een wat matte eerste helft voorgeschoteld. Hoe anders was dat in het tweede bedrijf! Al na 49 seconden werkte de ingevallen Kyle Doesburg met de hak de gelijkmaker binnen. Een gouden wissel van trainer Jack van den Berg dus.

De Ambachters drukten door en zetten Spakenburg met de rug tegen de muur. De tweede treffer leek een kwestie van tijd. Ruim twintig minuten voor tijd knalde aanvoerder Jesper van den Bosch van dichtbij de 2-1 binnen, een werkelijk prachtig doelpunt! Het leek voldoende voor een eerste driepunter, tot Spakenburg in de laatste minuut alsnog uit het niets scoorde. De bal kwam bij toeval voor de voeten van Bert Steltenpool en de oud-spits van FC Volendam schoot beheerst raak: 2-2.

Komende zaterdag speelt ASWH de eerste uitwedstrijd bij het Utrechtse Magreb '90, de grote onbekende in de afdeling.

ASWH - Spakenburg 2-2 (0-1)
8. 0-1 Olivier Pilon 46. 1-1 Kyle Doesburg 67. 2-1 Jesper van den Bosch 90. 2-2 Bert Steltenpool
Scheidsrechter: M.A. de Bruijn

ASWH: Stef Doedée; David Almeida (90+3. Danny de Jel), Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Peter Verhoeve, Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange (74. Ismail Yildirim), Akin Arslan (46. Kyle Doesburg)

Spakenburg: Leon ter Wielen; Sten Vreekamp, Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn; Mike Vreekamp, Jasper Waalkens (61. Christian Supusepa), Philip Ties (74. Youri Koelewijn); Kees 'Pier' Tol, Richard van Schooten (61. Bert Steltenpool), Olivier Pilon.

Foto © Dik Schumacher (Op de foto controleert ASWH-aanvoerder Jesper van den Bosch de bal)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.