ASWH bovenaan na zege in Utrecht

04 september 2017
ASWH bovenaan na zege in Utrecht

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na twee wedstrijden is ASWH koploper in de derde divisie. De Ambachters wonnen afgelopen zaterdag ruim bij Magreb '90 (2-5) en voeren daardoor op basis van het doelsaldo de ranglijst aan. De zege in Utrecht was verdiend, al maakte ASWH het kort voor rust nog onnodig spannend.

ASWH had namelijk ruim veertig minuten lang niets te duchten van de tegenstander. Door doelpunten van Jerry Tieleman, Nick Slotboom en Peter de Lange liep de ploeg van trainer Jack van den Berg uit naar een ruime 0-3 voorsprong. In de laatste minuten van de eerste helft kwam de thuisploeg echter uit het niets terug. Magreb '90 verscheen twee keer voor het doel en beide keren was het raak, waardoor ASWH toch met een heel ander gevoel ging rusten.

In de tweede helft leek Magreb '90 aanvankelijk te geloven in een succesvolle inhaalrace, maar al vlot hervond ASWH de controle. Na de 2-4 door Kyle Doesburg, een knap doelpunt, was de strijd eigenlijk wel gestreden. De Ambachters kregen nog genoeg kansen om aan het doelsaldo te werken, maar scoorden slechts één keer. Peter de Lange benutte een strafschop, die was verkregen na een overtreding op aanvoerder Jesper van den Bosch. Dader Renne Donkor van de thuisploeg kreeg voor dit vergrijp een rode kaart.

Komende zaterdag probeert ASWH de koppositie op eigen veld te verdedigen tegen Jong FC Groningen, dat de eerste twee duels gelijk speelde.

Magreb '90 - ASWH 2-5 (2-3)
15. 0-1 Jerry Tieleman 29. 0-2 Nick Slotboom 42. 0-3 Peter de Lange 44. 1-3 Mohamed Talih 45 (+1). 2-3 Anwar Akrouh 58. 2-4 Kyle Doesburg 89. 2-5 Peter de Lange (strafschop)
Scheidsrechter: M.A. te Hennepe

Magreb '90: Bodhi Prinssen; Hoessain Jabir, Renne Donkor, Omar Boukhari, Dyllan Ahinful; Samir Aamri (46. Hicham Chatouani), Anwar Akrouh, Abdelfattah Zouzou; Anthony Berenstein (69. Ismael Chibrani), Mohamed Talih, Nizar Mekkaoui (69. Ike Nanka-Bruce)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Danny de Jel; Jesper van den Bosch, Peter Verhoeve (46. Lars Bosscha), Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange, Kyle Doesburg (85. Akin Arslan)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.