Jong FC Groningen bezorgt ASWH eerste nederlaag

11 september 2017
Jong FC Groningen bezorgt ASWH eerste nederlaag

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH verspeelde zaterdag de koppositie in de derde divisie door een nederlaag tegen Jong FC Groningen. De goed voetballende talenten uit het hoge noorden zegevierden op sportpark Schildman met 0-1.

In de eerste helft kwam ASWH er eigenlijk niet aan te pas. Jong FC Groningen liet zien over veel kwaliteit te beschikken, waardoor er voor de Ambachters weinig meer opties waren dan proberen de tegenstander zo goed mogelijk tegen te houden. Dankzij een hoop inzet lukte dat, al mocht ASWH ook doelman Stef Doedée danken dat er na 45 minuten nog altijd 0-0 op het scorebord stond. De keeper had enkele puike reddingen in huis.

Na rust herstelde het evenwicht zich, mede doordat ASWH-trainer Jack van den Berg zijn team in een andere veldbezetting liet spelen. Het zag er dan ook naar uit dat de wedstrijd zou eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Helaas voor ASWH liep het toch nog verkeerd af. Na een goede combinatie door het centrum kon David Browne de Groningse beloften op voorsprong schieten. Ondanks een Ambachts slotoffensief viel er geen gelijkmaker, zodat de eerste verliespartij in de competitie een feit werd.

ASWH is nu zevende op de ranglijst. Komende zaterdag wacht de kans op herstel in de lastige uitwedstrijd bij Scheveningen, dat na drie duels verrassend onderaan staat.

ASWH - Jong FC Groningen 0-1 (0-0)
79. 0-1 David Browne
Scheidsrechter: A. Bos

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Danny de Jel (84. Ismail Yildirim); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (69. Juanito Sequeira), Nick Slotboom (84. Akin Arslan), Mels van Driel; Peter de Lange, Kyle Doesburg

Jong FC Groningen: Jan Hoekstra; Tim Riksman, Marijn Ploem, Tom van de Looi, Amir Absalem; Ludovit Reis, Gerald Postma, Hampus Finndell (74. Robbert de Vos), David Browne (85. Tim Freriks); Michael Breij, Joël Donald.

Foto: Philip Schmidt. Op de foto komt ASWH-linksback Danny de Jel op over de flank.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.