Grote brandoefening aan de Nijverheidsweg

03 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Grote brandoefening aan de Nijverheidsweg

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Maandagavond 2 oktober is bij Kringloopwinkel Nieuwe Hoop aan de Nijverheidsweg een grote oefening gehouden met medewerking van de BHV van firma Kobout, het MOT (Medisch ondersteund team) en de brandweer van Hendrik Ido Ambacht.

De oefening begon die avond met een brand nabij het magazijn van kringloopwinkel "de Nieuwe Hoop" aan de Nijverheidsweg bij "Werkvisie De Hoop", op een boven gelegen opslagruimte. Daar was iemand van de trap gevallen en waren er twee personen boven vast komen zitten.

Bijna gelijkertijd brak er ook een tweede (oefen-)brand uit aan de overkant van de weg bij de firma Kobout. Daar was een vracht in de brand gevlogen en die brand was overgeslagen naar het magazijn. Hierdoor waren er diverse gewonden en was de vrachtwagenchauffeur volledig in paniek geraakt.

De BHV, brandweer en het MOT-team waren opgeroepen en snel ter plaatse. Ze zijn zowel bij de kringloopwinkel als bij Kobout aan de slag gegaan om de slachtoffers te redden en de brand te blussen. Helaas heeft hierbij een slachtoffer het niet gered, vanwege een zogenaamd "crush syndrome".

Een crush-syndroom ontstaat door een zware stompe verwonding aan de spieren, waardoor deze beschadigd raken en het bloed verzuurt, waardoor na bevrijding het lichaam vergiftigd wordt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.