IFC wint en klimt naar derde plaats.

16 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
IFC wint en klimt naar derde plaats.

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Door een krappe 2-1 winst op BVC´12 uit de gemeente Berg en Dal is IFC naar de derde plaats in de hoofdklasse B gestegen. In tegenstelling tot de twee vorige wedstrijden werd nu wel de verkregen voorsprong vastgehouden.

Trainer Virgil Breetveld stelde dezelfde elf spelers op, die ook vorige week aan de aftrap stonden, dus inclusief Edison Warner, die toen met lichte spierklachten uitviel.

Het in vijf jaar tijd ook vijfmaal gepromoveerde BVC´12 op een bescheiden 13e plaats in de stand staande kwam het beste uit de kleedkamer en was ook gewoon feller en kwam in de 10e minuut op voorsprong door een kopbal van Sebens. Langzaam maar zeker kwam IFC beter in de wedstrijd en net over halfweg de eerste helft was het aanvoerder Danny Slingerland die een voorzet van Ozan Cimen verzilverde 1-1.

In de tweede helft hadden zowel Michael Potkamp, Stephen Emelina als Ronnie Nouwen de kans om de Ambachters op voorsprong te brengen. Het duurde echter bijna tot het laatste kwartier aanbrak, voordat dit daadwerkelijk gebeurde. Vanaf 20 meter schoot Ozan Cimen op doel en via het hoofd van verdediger De Wijs vloog de bal over de doelman in het doel 2-1.

In het daarop volgende slotkwartier had IFC meermalen de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien , maar dit lukte telkens net niet. De gasten zetten daarbij ook aan en het was aan keeper Davey van Pelt tot twee maal aan toe te danken, dat IFC deze keer wel de wedstrijd winnend kon afsluiten.

Door deze overwinning klimt IFC naar de gedeelde derde plaats in de stand op vier punten achterstand van de beide koplopers.

Tekst: Cees van Heeren
Foto: Jeroen van der Sman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.