Eindelijk weer drie punten voor ASWH in regioderby tegen Capelle

23 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Eindelijk weer drie punten voor ASWH in regioderby tegen Capelle

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH heeft na vijf duels zonder zege – twee keer gelijk, drie keer verloren – afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de derde divisie. De Ambachters wonnen de regioderby tegen Capelle op eigen veld met 1-0.

De mindere resultaten van de afgelopen weken leken aanvankelijk hun uitwerking te hebben op het spel van ASWH. Het lukte de ploeg van trainer Jack van den Berg lange tijd niet om gevaarlijk te worden tegen Capelle, dat met een zeer afwachtende tactiek naar Hendrik-Ido-Ambacht was afgereisd. Kort voor rust schoot spits Peter de Lange na een vlot lopende aanval echter toch raak en zette ASWH op 1-0.

In de tweede helft zochten de Ambachters nadrukkelijk naar een tweede doelpunt. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de afwerking haperde of Capelle-doelman Bradly van der Meer had een puike redding in huis. Hij hield onder andere Jesper van den Bosch, Ismail Yildirim, Peter de Lange en Kyle Doesburg van scoren. In de blessuretijd kreeg Capelle nog een vrije trap op een gevaarlijke positie, maar gelukkig voor ASWH werd deze kans niet verzilverd.

Door de overwinning steeg ASWH naar de dertiende plek en heeft het de middenmoot weer wat in het vizier. Komende zaterdag spelen de Ambachters uit bij subtopper DVS ’33 in Ermelo.

ASWH - Capelle 1-0 (1-0)
43. 1-0 Peter de Lange
Scheidsrechter: M.J. Kloet

ASWH: Stef Doedée; Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Ismail Yildirim (75. Stanley Husen), Peter de Lange, Kyle Doesburg

Capelle: Bradly van der Meer; Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Kai Fens, Gertjan Rothman, Bram van Eijk; Jorn van Lunteren, Sandin Avdic (76. Tim Vincken), Boris Letterie; Angelmo Vyent (83. Marciano Simonis), Bram de Bruin (65. Marvin van der Made)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.