IFC Vrouwen overklast VVAC met 6-0

06 november 2017 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen overklast VVAC met 6-0

ZWIJNDRECHTSE WAARD - De hele week waren de trainers, speelsters en begeleiding van IFC Vrouwen 1 druk in de weer met de wedstrijd die op het programma stond. Dat was namelijk tegen VVAC, het team waar de afgelopen jaren menig titanenstrijd tegen is geleverd. En beide teams stonden voorafgaand aan de wedstrijd op een gedeelde tweede plaats in de derde klasse. Ook tegenstander VVAC, onder leiding van trainer Rob Fluijt, had zich goed voorbereid op de wedstrijd.

Het was dan ook niet verbazingwekkend dat beide teams zich gedurende een groot deel van de eerste helft in evenwicht hielden. Over en weer wel kleine kansen, maar vooralsnog geen doelpunten. Een paar minuten voor het rustsignaal dreigde voor linkerspits Milou van der Wel het einde van de wedstrijd na een harde botsing met de keepster van VVAC. Na een minutenlange blessurebehandeling krabbelde zij toch weer op en twee minuten later werd weer eens duidelijk hoe pijn plaats maakte voor vreugde. Nadat Sandra Weeland aan de rechterkant enkele mooie acties maakte, schoof zij de bal richting Daniëlle Zwang. Met haar rug nog half richting het vijandelijke doel slingerde zij de bal keurig in het strafschopgebied van VVAC. En daar was Milou van der Wel er als de kippen bij om de eerste treffer van de middag in de schieten. Met de 1-0 op het scorebord floot scheidsrechter Frank Matze voor het rustsignaal.

Ook de tweede helft begon gelijk opgaand. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg, de altijd op het randje van buitenspel spelende, Milou van der Wel de bal aangespeeld. Zij controleerde de prima voorzet en schoot de tweede IFC-treffer binnen.

Ondertussen was de verdediging van IFC heer en meester. Onder leiding van Britt Wijnmaalen voerden Nanina Matze, Carmen de Vlaaming, Milou van Dijken en Alicia Kong de opdrachten van trainer Wil Brinkhuis prima uit. Ook op het middenveld konden Daniëlle Zwang, Jessica Idzenga en Sandra Weeland zich heerlijk uitleven. En bij de uitvallen van de gasten uit Ottoland was keepster Femke Groeneweg op haar hoede.

In de 69e minuut was aanvoerder Jessica Idzenga dicht bij een treffer, maar na een mooie solo werd haar inzet prima gekeerd door de keepster van VVAC. De corner die hierop volgde werd door Daniëlle Zwang prima genomen. Het was de net ingevallen Charissa Jongeneel die de corner in één keer snoeihard in het vijandelijk doel schoot. Een paar minuten later was het dezelfde Charissa Jongeneel, net terug van drie weken blessureleed, die heel rustig de 4-0 voor haar rekening nam.
In de laatste minuut van de officiële tijd was er een werkelijk prachtige combinatie tussen Jessica Idzenga, Charissa Jongeneel en Milou van der Wel. Het was laatstgenoemde die de bal in het vijandelijke doel schoof. Daarmee was het nog niet afgelopen, want in de blessuretijd bepaalde Milou van der Wel de uitstand op 6-0. Hierbij kreeg zij wel wat hulp van de VVAC goalie die de natte bal ongelukkig door haar handen liet schieten. Behalve de twee doelpuntenmakers speelden ook Svenja van Nes en Luca van Vliet een belangrijke rol door constant druk te zetten op hun tegenstander.
Door de overwinning nestelden de IFC-vrouwen zich nu alleen op de tweede plek. Koploper FC Dauwendaele maakte geen misstap en blijft aan kop. Aankomende zaterdag wederom een thuiswedstrijd. Dan is Sleeuwijk de tegenstander.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.