IFC bekert verder

13 november 2017 door Hennie van der Zouw
IFC bekert verder

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het in de hoofdklasse uitkomende IFC heeft de volgende ronde in het districts bekertoernooi van Zuid 1 bereikt. Het drie klasse lager uitkomende RCD werd op diens eigen veld met 1-5 verslagen.

Met het nodige kunst- en vliegwerk bleven de Dordtenaren in de eerste helft lang overeind. Pas in de 37e minuut scoorde Marwim Richard de 0-1. Twee minuten later een sublieme steekbal van Achraf el Hajouti op Brian Leons 2-0. Op slag van rust verzilverde Marwim Richard (zie foto) een voorzet van Ozan Cimen voor de 0-3.

Na de rust zocht RCD meer nadrukkelijk de aanval en wist daarbij ook –in tegenstelling tot in de eerste helft- een corner te forceren en raakte ook een keer de lat. Halfweg de tweede helft zorgde Noël Goossens met zijn eerste balcontact voor de 0-4. Ruim tien minuten voor tijd bracht Marwin Richard (zie foto) met zijn derde treffer van de middag de stand op 0-5. Vijf minuten later zorgde Liomar Jennie voor de eretreffer en de 1-5 eindstand.

Door deze overwinning plaatst IFC zich bij de laatste 64 van dit bekertoernooi.

Tekst: Cees van Heeren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.