Vrolijke koude intocht van Sinterklaas

19 november 2016
Vrolijke koude intocht van Sinterklaas

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vanmorgen om 9:00 uur kwamen de eerste kinderen met hun ouders naar de waterbushalte, waar het wachten was op de komst van Sinterklaas. De thermometer gaf 5 graden aan, maar dat kon de pret niet drukken. Showband Sandido nam plaats in de podiumwagen, waarna een aantal als zwarte pietjes verkleedde leerlingen van basisschool de Bron Sinterklaasliederen enthousiast begonnen te zingen.

De presentator met zijn gouden stropdas heette alle aanwezigen welkom en kondigde de liederen aan. Op een gegeven moment kwam de Waterbus aan bij de halte. In de verte zagen we de boot van de Sint al aankomen. Onder het gezang van: "Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan..." legde de boot aan. Een zwarte piet kon niet langer wachten en duikelde over boord op de aanlegsteiger. De andere pieten volgen daarna snel, maar dan over de loopplank. Als laatste kwamen ook Sinterklaas al wuivend en de hoofdpiet met het grote boek aangelopen.

Burgemeester Heijkoop schudde Sinterklaas de hand en heette hem welkom in Hendrik Ido Ambacht. Daarna gingen de burgemeester en de Sint door het publiek naar de podiumwagen, waar Sinterklaas het woord kreeg en vertelde over: "De slechte reis. Hij was niet tevreden over het vaargedrag van de bestuurder van de boot. Hij was blij in Hendrik Ido Ambacht te zijn en hoopte alle kinderen vandaag te zien. Wel miste hij nog 2 van zijn pieten." Nadat de burgemeester geteld had bleken ze er toch alle 15 te zijn, waarna Sinterklaas op weg kon gaan.

Het was een lastige stap om op- en vanaf het podium te komen, maar met hulp lukte het Sinterklaas. Weer liepen de burgemeester en de Sint door de menigte. Vele kinderen gingen met hem en/of de pieten op de foto. Tot ze bij de de gereedstaande koets waren. Daar stapte de Sint in en reed verder door ons dorp. 

Sinterklaas deed samen met zijn zwarte pieten de winkelcentra aan en eindigde de dag met een groot sinterklaasfeest, om 15:00 uur in basisschool de Bron. Om 16:00 uur nam de Sint afscheid, zodat hij tijd had om uit te rusten, voordat hij de daken weer op gaat.

De stoomboot komt eraan

Zwarte pieten op de waterbussteiger

Sinterklaas komt eraan!Een lastige afstap voor Sinterklaas                               Zwarte piet deelt strooigoed uit

Sinterklaas begint aan de rondrit in de koets

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.