ASWH verslaat DOVO na sensationele comeback

04 december 2017 door Hennie van der Zouw
ASWH verslaat DOVO na sensationele comeback

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Halverwege de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen DOVO keek ASWH tegen een 0-2 achterstand aan. Weinig aanwezigen hielden toen nog rekening met een Ambachtse overwinning, maar de ploeg van trainer Jack van den Berg pakte na een sensationele comeback toch de volle buit. Dankzij de knappe 3-2 zege steeg ASWH twee plaatsen op de ranglijst van de derde divisie.

De gasten uit Veenendaal scoorden vroeg in de eerste en de tweede helft en kregen genoeg kansen op meer. ASWH kon er aanvankelijk maar weinig tegenover stellen. Er werd niet slecht gevoetbald, maar het lukte zelden om gevaar te stichten. Alles veranderde echter toen clubtopscorer Kyle Doesburg met nog iets meer dan twintig minuten te spelen de aansluitingstreffer produceerde.

Plots zat ASWH weer helemaal in de wedstrijd en het tot dan zo sterk ogende DOVO begon te wankelen. De bezoekers wisten zich geen raad met de pressie van ASWH. Peter de Lange herstelde vanaf de stip het evenwicht, nadat hij zelf was gevloerd binnen de beruchte lijnen. Een minuut later was de sensatie compleet toen Jesper van den Bosch na een goede aanval de vrijstaande invaller Ismail Yildirim vond en die knalde de 3-2 binnen!

In een spannende slotfase inclusief zes minuten blessuretijd probeerde DOVO nog van alles om een nederlaag te voorkomen. ASWH hield echter het hoofd koel, in tegenstelling tot de bezoekers die verdediger Adil Mahdadi verloren met een rode kaart wegens een ordinaire kopstoot. Uiteraard werd de overwinning daarna goed gevierd door de Ambachters, die komende zaterdag opnieuw thuis spelen. Dan is ACV uit Assen de tegenstander op sportpark Schildman.

ASWH - DOVO 3-2 (1-1)
4. 0-1 Leon Toonen 47. 0-2 Joshua Patrick 68. 1-2 Kyle Doesburg 83. 2-2 Peter de Lange (strafschop) 84. 3-2 Ismail Yildirim
Scheidsrechter: J.J.M. Vries

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (46. Ismail Yildirim / 90+4. Danny de Jel), Mels van Driel (79. Akin Arslan); Peter de Lange, Kyle Doesburg

DOVO: Rodney Ubbergen; Enrico Patrick, Nando Wormgoor, Adil Mahdadi, Mitchell de Zwart; Nick Coster (71. Ariën Bakkenes), Marley Berkvens, Roy Bakkenes, Salim Amerzgiou (46. Quincy Arends); Leon Toonen (73. Bas Mooij), Enrico Patrick

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.