ASWH wint tegen ACV voor de tweede keer op rij

11 december 2017 door Hennie van der Zouw
ASWH wint tegen ACV voor de tweede keer op rij

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH heeft afgelopen zaterdag voor de tweede week op rij een overwinning geboekt in de derde divisie. De Ambachters waren op eigen veld te sterk voor promovendus ACV (2-0) en namen door de zege verder afstand van de onderste regionen.

Voor rust had de ploeg van trainer Jack van den Berg het lastig om door de verdediging van de bezoekers heen te komen. ACV, dat voor aanvang vier punten minder had dan ASWH, koos voor een behoudende tactiek en was geregeld met elf man op de eigen speelhelft te vinden. Kansen waren dan ook schaars, waardoor de rust aanbrak met een logische 0-0 stand.

In de tweede helft slaagde ASWH er wel in om een gaatje te vinden in de afweer van de ploeg uit Assen. Een voorzet van aanvoerder Jesper van den Bosch werd door spits Peter de Lange met zijn grote teen verlengd tot in de verre hoek: 1-0! De marge werd nog comfortabeler toen Lars Bosscha de bal na een hoekschop met de borst kon binnen lopen.

Pas na die achterstand gooide ACV alle schroom van zich af. De bezoekers vielen nu wel aan en kregen in de resterende tijd nog enkele kansen op een aansluitingstreffer. Gelukkig voor ASWH viel die niet meer en bleef een spannend slot dus uit. Door de overwinning sluiten de Ambachters aan bij de middenmoot. Komende zaterdag wacht het laatste duel voor de winterstop, de uitwedstrijd bij ODIN ’59 in Heemskerk.

ASWH - ACV 2-0 (0-0)
49. 1-0 Peter de Lange 65. 2-0 Lars Bosscha
Scheidsrechter: M.A. de Bruijn

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Ismail Yildirim (78. Nick Slotboom), Lars Bosscha (87. Danny de Jel), Jesper van den Bosch, Mels van Driel; Peter de Lange, Kyle Doesburg

ACV: Ben Wormmeester (7. Bart Woering); Daniël Schans (66. Guus de Vries), Jelle Wagenaar, Marcel Seip, Dennis Hoekstra; Justin Mulder (32. Jonah van der Werf), Nick Westebring, Thomas Metzemaekers, Haaye Feenstra, Erik Eleveld; Marco van der Heide.

Op de foto gaan de ASWH-spelers Stanley Husen (3) en Jesper van den Bosch (rechts) een duel aan met ACV'er Marco van der Heide. (Foto: Philip Schmidt)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.