ASWH sluit eerste deel competitie af met doelpuntloze remise

18 december 2017 door Hennie van der Zouw
ASWH sluit eerste deel competitie af met doelpuntloze remise

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag speelde ASWH de laatste wedstrijd voor de winterstop. De Ambachters sloten het eerste deel van de competitie in de derde divisie af met een doelpuntloze remise bij ODIN  '59 in Heemskerk. Daardoor steeg de ploeg van trainer Jack van den Berg naar de negende plaats.

De toeschouwers die de kou, regen en hagel trotseerden, kregen geen erg aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Thuisploeg ODIN '59 speelde namelijk zeer defensief en zette een muur van vijf verdedigers neer, waar ASWH doorheen moest zien te komen. Dat lukte de Ambachters ondanks veelvuldig balbezit vrijwel niet, dus waren kansen in de eerste helft schaars.

In de tweede helft veranderde dat beeld nauwelijks. ODIN '59 bleef vanuit een hechte verdediging loeren op de omschakeling en kreeg kort na rust een kans, maar gelukkig voor ASWH mikte aanvaller Nigel Hardenberg naast. Daarna kwam ASWH zelf enkele keren in de buurt van een treffer, maar pogingen van Kyle Doesburg, Lars Bosscha en Mels van Driel leverden geen treffer op. In de slotfase was de beste kans voor aanvoerder Jesper van den Bosch. Na een fraaie voorbereidende actie van Ismail Yildirim schoot Van den Bosch echter over en dus bleef het 0-0.

ASWH gaat daardoor de winterstop in als nummer negen van de ranglijst, waarbij de achterstand op de teams in de subtop bijna net zo groot is als de voorsprong op de ploegen onderin. Het kan in 2018 dus nog alle kanten op!

ODIN '59 - ASWH 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: J. Rozendal

ODIN '59: Barry van Dijk; Lars Boekel (78. Jordi Tiktak), Nicky Eekhout, Jim Hulleman, Milo Cremers, Mart Willemse; Nick Burger, Jurjen Dikker, Ron Scheffer (73. Jeffrey Klijbroek); Nigel Hardenberg, Thom de Vries (57. Ahmed Al Mahdi)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Ismail Yildirim, Lars Bosscha, Jesper van den Bosch, Mels van Driel; Peter de Lange, Kyle Doesburg (69. Akin Arslan)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.