IFC wint na achterstand van EHC/Heuts

22 januari 2018 door Hennie van der Zouw
IFC wint na achterstand van EHC/Heuts

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Hoofdklasser IFC beleefde de gewenste herstart van de competitie. Het uit Hoensbroek afkomstige EHC werd na een prima comeback met 3-2 verslagen. Door deze overwinning klimmen de Ambachters naar de 10e plek in de stand.

Het in goede vorm stekende EHC, was in de eerste helft de beter voetballende ploeg. Het geen enkele kans creërende IFC mocht zijn handen dicht knijpen met slechts een 0-1 achterstand bij de rust. Na een doelpunt van Gulpen voorkwam keeper Davey van Pelt en de lat een grotere achterstand.

Enkele minuten na de rust scoorde Starmans wel de 0-2 voor de Limburgers Snel daarna zorgde aanvoerder Danny Slingerland voor de aansluittreffer en hierna kantelde het wedstrijdbeeld volledig. IFC bepaalde de wedstrijd en kwam op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Kok, dit uit een strakke voorzet van Jeremey Hensen 2-2. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd ontving Starmans wegens een tackle van achteren een directe rode kaart. Om door dit overwicht een overwinning binnen te halen wisselde trainer Breetveld direct aanvallend. In de derde minuut van de blessuretijd kreeg IFC de beloning en kroonde Jeremey Hensen (foto) zich met een venijnig schot van buiten de 16 meter tot matchwinnaar voor IFC.

Tekst: Cees van Heeren.
Bron foto: IFC.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.