ASWH opnieuw de sterkste in regioderby met Capelle

22 januari 2018 door Hennie van der Zouw
ASWH opnieuw de sterkste in regioderby met Capelle

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH heeft afgelopen zaterdag ook de tweede editie van de regioderby tegen Capelle van dit seizoen gewonnen. Voor de winterstop waren de Ambachters op eigen veld al te sterk voor de groenhemden, nu werd ook op sportpark ’t Slot een overwinning geboekt (1-2).

De basis voor de zege werd in de eerste helft gelegd. Al na een kwartier opende aanvoerder Jesper van den Bosch de score door een rebound binnen te koppen, nadat de doelman van Capelle een vrije trap van Mels van Driel had gestopt. Nick Slotboom verdubbelde de marge in de slotfase van de eenzijdige eerste helft, waarin ASWH duidelijk de sterkste was. Slotboom tikte alert een rebound binnen na een schot van Peter de Lange en zo kon ASWH met een comfortabele marge gaan rusten.

In de tweede helft liet Peter Verhoeve na om de derde Ambachtse goal te maken, waarna Capelle uit het niets de aansluitingstreffer produceerde. Sandin Avdic kreeg te veel ruimte om te schieten. Zijn inzet werd aangeraakt en dus was ASWH-goalie Stef Doedée kansloos. Daarmee keerde de spanning plots volledig terug.

Capelle ondernam verwoede pogingen om de gelijkmaker te forceren, maar gelukkig voor ASWH werden enkele kansen niet benut. Zelf verzuimde de ploeg van trainer Jack van den Berg om in de omschakeling de bevrijdende derde treffer te maken, waardoor de drie punten pas zekerheid werden toen scheidsrechter Cairo na een lange blessuretijd affloot. Door de zege blijft ASWH in het linkerrijtje van de derde divisie staan en nam het wat afstand van de teams onderin. Komende zaterdag spelen de Ambachters op sportpark Schildman tegen VVOG, dat twee plaatsen hoger staat.

Capelle - ASWH 1-2 (0-2)
15. 0-1 Jesper van den Bosch 38. 0-2 Nick Slotboom 62. 1-2 Sandin Avdic
Scheidsrechter: L.P.S. Cairo

Capelle: Bradly van der Meer; Jami Jaliens, Kai Fens (33. Jelle Pollemans), Gertjan Rothman, Bram van Eijk; Rutger de Bos, Sandin Avdic, Wilmer Kousemaker (77. Dave van der Steen), Boris Letterie (46. Angelmo Vyent); Olaf van der Sande, Steven Olsthoorn

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange, Kyle Doesburg

Foto © Philip Schmidt. Op de foto waagt Nick Slotboom, maker van het tweede doelpunt, een schot op het doel van Capelle.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.