Zeventienjarige Varscha Jarbandhan strijdt om titel Miss Indian Beauty 2018

26 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Zeventienjarige Varscha Jarbandhan strijdt om titel Miss Indian Beauty 2018

HENDRIK-IDO-AMBACHT -  Varscha Jarbandhan, een 17-jarige Ambachtse met Indiase roots, doet binnenkort mee aan de finale van de Miss Indian Beauty of the Netherlands 2018 verkiezing.

Varscha vertelt in dit onderstaande verhaal een en ander over zichzelf: "Van kleins af aan heb ik mij erg aangetrokken gevoelen tot de modewereld. Als klein meisje waren mij droombanen dan ook modeontwerpster, maar ook advocaat.....

Mijn naam is Varscha Jarbandhan, ik ben 17 jaar oud en woon in Hendrik-Ido-Ambacht. Op dit moment kan ik mezelf een trotse finalist en tevens ook eerste finalist van de Miss Indian Beauty verkiezing uit de omgeving van Hendrik-Ido-Ambacht, noemen. Miss Indian Beauty is een landelijke verkiezing voor Hindoestaans / Indiase meisjes / vrouwen. Samen met 8 andere prachtige dames strijd ik voor de titel van Miss Indian Beauty 2018. De winnares van deze verkiezing zal Nederland vertegenwoordigen op de Miss India Worldwide Pageant 2018."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Momenteel volg ik een juridische opleiding. Deze opleiding heb ik gekozen, omdat het recht mij altijd al erg aansprak. Ongelijkheid is voor mij een echte ‘no-go’. Iedereen verdient naar mijn mening gelijke kansen en rechten. Ik als jonge meid kijk er daarom erg naar uit om mij in deze wereld te verdiepen."

Wanneer is de finale van de verkiezing?
"Op 7 april 2018 zal de finale van de verkiezing plaatsvinden. Tot die tijd hebben wij als Missen elke zondag van 13.00 tot ongeveer 18.00 uur trainingen, waar wij ons verder kunnen ontwikkelen."

Wat voor trainingen zijn dat?
Bij de trainingen krijgen wij onder andere catwalk trainingen, waar we hakken van minimaal 10 cm leren dragen. We krijgen ook zelfbeeldtrainingen. Dit sprak mij vooral erg aan. Ik als jong meisje had namelijk op jonge leeftijd erg last van acne, en ging mij daardoor erg onzeker voelen. Toen ik gescout werd door de titelwinnares van 2017, gaf ik al meteen aan dat het niet voor mij bestemd was. Vervolgens vertelde zij me, dat het niet alleen om uiterlijk gaat bij de verkiezing, maar zeker ook om innerlijk.

Na lang getwijfeld te hebben, heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen om mezelf aan te melden. Dit is een keuze geweest waar ik veel voordelen uit heb gehaald. Denk bijvoorbeeld aan het overwinnen van mijn angsten. Presenteren voor een grote groep was voor mij altijd al erg eng en verliep daarom ook erg moeizaam. Naarmate de trainingen vorderden ben ik zekerder geworden en merk ik aan mezelf dat ik op een positieve manier verander."

Wat heb je moeten doen om de finale te bereiken?
Om je aan te melden voor de verkiezing moet je een foto van jezelf opsturen en je maten opgeven. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een auditie. Bij de auditie moet je onder meer op hoge hakken lopen. Je krijgt ook vragen, die je moet beantwoorden. De vragen worden gesteld in het Nederlands / Hindi / Engels."

Waarom Hindi en Engels?
"Mocht je de titelwinnares worden van de verkiezing, dan ga je Nederland vertegenwoordigen bij de Miss India Worldwide. Het is natuurlijk van belang dat je dan goed kunt communiceren met de mensen daar. Als de auditie goed is gegaan krijg je een telefoontje met de mededeling dat je door bent. Ben je eenmaal door, dan moet je een contract ondertekenen. Nadat dit gebeurd is, begint het hele traject."Wat is het 'Charity Project India?'
Bij de missverkiezing gaat het zoals ik eerder zei niet alleen om uiterlijk. Wij als missen hebben een project gekregen, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor handwaterpompen in Dahanu(India). Dit project is opgericht door de organisatie zelf. Zowel de organisatie, als de Missen zetten zich volledig in voor het doel. Schoondrinkwater is namelijk een van de basisbehoeften, en daarom vinden wij het noodzakelijk dat mensen schoondrinkwater hebben. Het gehele project is iets wat mij erg goed bevalt. Het hele idee al om naar India te gaan, en daar mensen te helpen, is iets wat mij vanaf het begin al heel erg aansprak. Het is altijd al een van mijn wensen geweest, om iets te doen voor de mensen uit mijn land van herkomst. Het is namelijk een mooie ervaring. Zo leer ik op jonge leeftijd al de ‘echte’ belangrijke dingen in het leven."

De redactie van Ambacht.net wenst Varscha veel succes bij de komende verkiezingen, en hopelijk kunnen we na 7 april een mooi vervolg aan dit verhaal schrijven....

Bron foto's: Varscha Jarbandhan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.