Old Stars competitie, een begrip binnen ASWH

05 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Old Stars competitie, een begrip binnen ASWH

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vanaf deze week is het weer zo ver. Ook de 'Old Stars' van ASWH hebben de winterstop afgesloten en betreden weer wekelijks het veld in de spannende, maar vooral erg gezellige 35+ competitie. Inmiddels is deze competitie al weer ruim twaalf jaar een groot succes. De Old Stars zijn daarmee een goed voorbeeld van het recreatief voetbal binnen ASWH.

De Old Stars competitie is bedoeld voor teams met spelers van 35 jaar en ouder. Ooit klein begonnen met enkele wedstrijden, maar inmiddels een fenomeen dat spelers uit heel de regio trekt. Onder hen ook veel (bekende)  oud-voetballers, die graag nog sportief bezig zijn en met veel plezier een balletje trappen met hun vrienden. De teams spelen zeven tegen zeven, twee keer een half uur. Wedstrijden zijn altijd een sportieve krachtmeting, maar na afloop vervalt al het fanatisme en begint de oergezellige derde helft in de kantine. De dinsdagavond is al jaren een van de drukst bezochte avonden in de ASWH-kantine. Een gegeven dat het bestuur van de vereniging ook opmerkt en de Old Stars daarom als belangrijk onderdeel van de vereniging ziet. Niet voor niets was voorzitter Herman Jonker tijdens de afsluiting van het vorige seizoen hoogstpersoonlijk van de partij!

De organisatie van de competitie is momenteel in handen van Walter Verdoorn, Marcel ter Wengel en Addy Wies. Zij verzorgen onder meer de poule-indeling, wedstrijdschema's, standen, uitslagen, kleedkamerindeling en wedstrijdbegeleiding. Op dit moment nemen er zeventien gesponsorde teams deel, verdeeld over drie naar sterkte ingedeelde poules, en voor driekwart afkomstig van buiten ASWH. Er wordt gevoetbald op dinsdagavond vanaf 20.30 uur, in een najaars- en voorjaarscompetitie. De voorjaarscompetitie is net weer begonnen en loopt nog tot en met 26 juni.

Ben je 35 jaar of ouder en lijkt het je leuk om nog te voetballen? Kom dan eens langs op de dinsdagavond en ervaar zelf waarom de deelnemers zo enthousiast zijn over de sportieve gezelligheid van de Old Stars competitie. Er is altijd ruimte voor meer spelers of teams, dus aarzel niet!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.