PvdA: 'Ambacht een duurzaam voorbeeld'

05 maart 2018 door Hennie van der Zouw
PvdA: 'Ambacht een duurzaam voorbeeld'

HENDRIK-IDO-AMBACHT - “We moeten aan onze kinderen en kleinkinderen denken”, stelt PvdA-lijsttrekker Bert van der Wulp. “Ook zij willen wonen in een leefbare samenleving. Daarom zullen we nu onze verantwoordelijkheid moeten nemen en werk moeten maken van duurzaamheid.”

Voor de PvdA betekent dit onder andere dat alle nieuwbouwwoningen die in Hendrik-Ido-Ambacht worden gebouwd gasloos zijn. Ook moet de gemeente zelf het goede voorbeeld geven. “De gebouwen van de gemeente worden als het aan ons ligt voorzien van duurzame maatregelen zoals zonnepanelen en led-verlichting”, aldus de lijsttrekker van de PvdA. “En we worden zo snel mogelijk een fair trade gemeente.”

Op naar energieneutraal
Hendrik-Ido-Ambacht sluit aan bij energiedoelstellingen die in de Drechtsteden zijn gesteld: in 2050 energieneutraal. “Daarmee sluiten we ook aan op de belangrijke klimaatafspraken van Parijs en helpen we mee de opwarming van de aarde te beperken.”

Luchtvervuiling terugdringen
Een ander duurzaam speerpunt is het terugdringen van fijnstof in de gemeente. Niet alleen in de buurt van de snelwegen is dat een groeiend probleem, ook in de gemeente zelf is er sprake van luchtvervuiling. “Bijvoorbeeld door grote vrachtauto’s die onze gemeente doorkruisen”, vertelt Van der Wulp. “Vrachtverkeer willen we daarom zo veel mogelijk leiden naar de randwegen van de gemeente. Daarnaast willen we fietsen stimuleren, zodat bewoners de auto vaker laten staan. Op die manier werken we aan een duurzame samenleving.”

Bron foto: PvdA HIA.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.