Brandweer in Hendrik-Ido-Ambacht zoekt vrijwilligers

20 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Brandweer in Hendrik-Ido-Ambacht zoekt vrijwilligers

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Heb jij hart voor je medemens en heb je altijd al bij de brandweer gewild? Of denk je nu: dit is wel wat voor mij? De brandweer in Hendrik-Ido-Ambacht is op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s. Versterk jij het team?

De brandweer is 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om de veiligheid in de gemeenten te garanderen. ‘Er zijn in Hendrik-Ido-Ambacht 30 vrijwilligers actief. Om paraat te kunnen blijven zoeken wij nieuwe brandweervrijwilligers, die bij voorkeur tijdens kantooruren beschikbaar zijn’ vertelt operationeel manager Marcel Huijbrechts. De wervingscampagne duurt een maand. In april wordt een informatieavond georganiseerd waarbij geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in de wereld van de brandweer.

Werving
De werving van nieuwe vrijwilligers wordt groots aangepakt. Woordvoerder Gerben van den Boom: ‘We zetten bijvoorbeeld social media, posters, spandoeken en informatieschermen in om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen’. Tijdens een informatieavond op 5 april kunnen geïnteresseerden kennis maken met de brandweer. ‘Bezoekers kunnen de brandweer zelf beleven, we gaan met ze in gesprek en vertellen hun meer over de brandweer en wat bij de functie komt kijken’. De informatieavond vindt plaats in de brandweerkazerne aan de Krommeweg 1 en start om half acht.

Takenpakket
Brandweermensen hebben een breed takenpakket. Zij blussen branden en verlenen hulp aan mens én dier. Het is een verantwoordelijke en soms zware taak naast je eigen baan of huishouden. Brandweervrijwilliger Andreas Riemens: ‘Want waar anderen wegrennen gaan wij aan het werk. We blussen branden, maar redden ook mensen na een verkeersongeluk’. De brandweer zoekt mannen en vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en die zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Het werk is dan ook niet voor iedereen weggelegd. ‘We zoeken mensen die bij voorkeur tijdens kantooruren beschikbaar zijn. Je beschikt over een goede gezondheid en conditie. We verwachten dat je goed kunt samenwerken en tegen en stootje kunt. Tenslotte moet je bereid zijn om te studeren voor landelijk erkende vakdiploma’s’.

Waardering
‘Zonder brandweervrijwilligers, hun gezinnen en ondernemers die ook flexibel zijn in het beschikbaar stellen van hun personeel bestaat er geen brandweerzorg zoals we die vandaag kennen. Brandweervrijwilligers zijn enorm waardevol!’ stelt Van den Boom. Brandweervrijwilligers ontvangen voor al hun werkzaamheden een financiële vergoeding en zijn goed verzekerd.

Interesse?
Word jij enthousiast  van deze functie of wil je meer informatie? Kijk dan op www.brandweerzhz.nl.

Bron foto: Brandweer Hendrik-Ido-Ambacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.