Burgemeester Jan Heijkoop heeft ook zijn stem niet verloren laten gaan (+ Updates)

21 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Burgemeester Jan Heijkoop heeft ook zijn stem niet verloren laten gaan (+ Updates)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Leuk om te weten: burgemeester Jan Heijkoop bracht net zijn stem uit voor de gemeenteraadsverkiezingen en voor het referendum.

Om half 1 waren al een groot aantal inwoners hem voorgegaan: 4043 voor de gemeenteraadsverkiezingen en 3822 voor het referendum. Met 23080 stemgerechtigden in onze gemeente is dat een opkomstpercentrage van 17.5% voor de gemeenteraad en 16.5% voor het referendum.

Update van de opkomstcijfers in Hendrik-Ido-Ambacht.
Om 15.00 uur: 5968 mensen voor de gemeenteraadsverkiezingen (25,9%) en 5667 mensen voor het referendum (24,5%).

Nogmaals een update van de opkomstcijfers in Hendrik-Ido-Ambacht.
Om 18.00 uur: 8966 stemmers voor de gemeenteraad (38.8%) en 8462 stemmers voor het referendum (36.7%).

Op de foto hieronder: In de bijlage een afbeelding van de voorlopige uitslag in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit is na het tellen bij 8 stembureaus: Emmastaete, Willem de Zwijgerschool, Gemeentehuid, Ridderhal, Postduivenvereniging, Blije Borgh, Ark en Yulius.

Alle stemmen zijn geteld. De voorlopige einduitslag is bekend. Je vindt in de bijlage een foto van die uitslag. Vrijdag om 10.00 uur is de officiele uitslag bekend, dan is alles nageteld en zijn ook alle voorkeursstemmen geteld. Maar we verwachten dat dit niet veel verandert aan het beeld. (Foto hieronder: De einduitslag)

De voorlopige uitslag van het referendum in Hendrik-Ido-Ambacht is:
7066 - geldige stemmen VOOR
5269 - geldige stemmen TEGEN
349  - stemmen BLANCO
56 - stemmen ONGELDIG

56% opkomst (12740 stemmen, 22756 stem)

Morgen, vrijdag 23 maart om 10.00 uur wordt de officiele uitslag bekend gemaakt op het stadskantoor in Dordrecht.

Bron foto's: Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.