"De tijd gaat snel" Gemeente neemt afscheid van raadsleden, burgerraadsleden en collegeleden

27 maart 2018 door Hennie van der Zouw
"De tijd gaat snel" Gemeente neemt afscheid van raadsleden, burgerraadsleden en collegeleden

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vanavond, maandag 26 maart was een bijzondere raadsvergadering. De vergadering stond in het teken van het afsluiten van de periode 2014-2018. En dus keek burgemeester Jan Heijkoop terug: "De tijd gaat snel. De start was het coalitieprogramma 'Voor elkaar in Ambacht', die is zo breed mogelijk opgesteld. In de afgelopen vier jaar zijn dan ook veel zaken de revue gepasseerd en zijn er belangrijke beslissingen genomen. Maar alles ging in goede samenwerking. Als het er op aankwam, zette uw raad samen de schouders eronder. U was kritisch, maar constructief. Heel veel beslissingen werden nagenoeg unaniem genomen, met soms enkele kanttekeningen- stemverklaringen. Het ging uw raad om de zaken, het besturen van deze gemeente, om oplossingsgericht werken."

Afscheid raadsleden
Maar bij het afsluiten van een periode hoort ook afscheid nemen. De gemeente nam afscheid van 6 raadsleden: mevrouw Groos (A.U.B.), meneer Groos (A.U.B), meneer Nugteren (CDA), meneer Van den Heuvel (PvdA), meneer De Groot (D66), meneer Cramer (Gemeente Belangen) en meneer Van Ginkel (SGP/CU). Voor meneer van Ginkel is het overigens nog geen definitief afscheid, afhankelijk van de nieuwe coalitievorming is het mogelijk dat hij weet terugkomt in de raad. Sommige van de andere raadsleden kunnen als burgerraadslid terug komen.

Afscheid burgerraadsleden
Daarnaast nam de gemeente afscheid van 3 burgerraadsleden: meneer Lips, meneer Libregts en meneer van Hout. Burgerraadsleden ondersteunen de fracties in hun werk en draaien in alles mee. Ze zitten alleen niet in de raad en hebben geen stemrecht, maar doen wel volop mee in de commissie.

Afscheid collegeleden
Uiteindelijk bedankte burgemeester Jan Heijkoop twee collegeleden. "Het college is nu zogezegd demissionair. Medio mei verwacht ik het aantreden van een nieuw college. We nemen nog informeel afscheid van beide wethouders. Toch wil ik vandaag alvast afscheid nemen van meneer Van de Velde en meneer Van der Giessen. Vele vriendelijke woorden zullen nog wel over hen uitgestort worden. Ik beperk me dan op dit moment ook tot het uitspreken van dank namens de raad naar beide wethouders."

Nieuwe raad
Eerder vanavond gaf de commissie Onderzoek Geloofsbrieven een positief advies voor de nieuwe gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht. Zij worden aankomende donderdag tijdens de raadsvergadering geinstalleerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.