IFC wint van Meerssen

16 april 2018 door Hennie van der Zouw
IFC wint van Meerssen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Door een duidelijke en verdiende 3-0 overwinning op de SV Meerssen deed IFC goede zaken in de competitie. Niet alleen klom het met deze vijfde thuisoverwinning van het seizoen daardoor naar de negende plaats in de stand, maar belangrijker het vergrote de afstand tot de ploeg die onder de nacompetitiestreep staat tot zes punten.

IFC, waar ten opzichte van de uitwinst van vorige week Damiano Vaudo de plaats in de verdediging innam van de geschorste Marco Bouwman, had eigenlijk de gehele wedstrijd een overwicht op de iets hogere geklasseerde tegenstander uit Zuid-Limburg. Pas enkele minuten voor het rustsignaal was het Billy Nzojyibwami, die met zijn eerste competitiegoal de Ambachtse formatie op voorsprong schoot.

Vrij snel na aanvang van de tweede helft was het aanvoerder Danny Slingerland, die zich ontfermde over een toegekende vrije trap net buiten het zestienmetergebied na een overtreding op Achraf el Hajouti. Zoals vaker dit seizoen schoot hij de bal vervolgens prima in de bovenhoek voor de 2-0 stand. Zijn 10e competitiegoal al. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Billy Nzojyibwami (zie foto) na een pass van Perry van Eijken, die voor de 3-0 eindstand zorgde. Een kleine smet op de wedstrijd was de rode kaart in de slotfase voor de net ingevallen Marwin Richard.

In de aankomende week 16 wachten ervoor IFC twee uitwedstrijden. Eerst op woensdag 18 april bij het op de zesde plaats staande UDI´19 en vervolgens op zondag 22 april bij de nummer vijf in de stand Jong FC Den Bosch.

Tekst: Cees van Heeren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.