ASWH na zege op ODIN ’59 ook volgend seizoen in derde divisie

07 mei 2018 door Hennie van der Zouw
ASWH na zege op ODIN ’59 ook volgend seizoen in derde divisie

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH heeft zich afgelopen zaterdag dankzij een overwinning op middenmoter ODIN ’59 verzekerd van een nieuw seizoen in de derde divisie. De Ambachters blijven daarmee in onze regio de hoogst spelende vereniging, uitkomend op het vierde niveau van ons land. Na een lastig seizoen, inclusief onverwachte trainerswissel, werd al snel duidelijk dat er voor ASWH geen rol in de top van de ranglijst in zat. Genoeg punten halen om niet in degradatiegevaar te belanden werd de nieuwe doelstelling.

Daarin slaagde de ploeg uiteindelijk glansrijk, al gaf ODIN ’59 zeker geen cadeautjes weg. De Heemskerkers, met een achtste plaats en een bescheiden budget toch wel de revelatie van het seizoen in de derde divisie, konden vrijuit spelen. Zij kozen echter voor een behoudende tactiek en daardoor had ASWH het zeker voor rust lastig om kansen te creëren. In de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong na een snelle counter. Gelukkig kreeg ASWH vrijwel direct na die tegentreffer een strafschop, doordat Ismail Yildirim werd gevloerd. Kyle Doesburg, de sterke Zeeuwse spits, schoot raak en dus was het weer gelijk.

ASWH wist dat het moest winnen en drukte door. Met succes, want aanvoerder Jesper van den Bosch schoot op prachtige wijze de 2-1 binnen en kort daarna zorgde Kyle Doesburg met zijn tiende goal van het seizoen voor de 3-1. Dat leek de beslissing, tot ODIN ’59 kort voor tijd toch de 3-2 maakte en de spanning terugbracht. ASWH hield echter stand en nam dankbaar de drie punten in ontvangst, voldoende voor een nieuw seizoen in de derde divisie. In de laatste drie duels staat er voor ASWH behalve de sportieve eer dus niets meer op het spel.

ASWH - ODIN '59 3-2 (0-0)
58. 0-1 Ahmed Al Mahdi 61. 1-1 Kyle Doesburg (strafschop) 75. 2-1 Jesper van den Bosch 82. 3-1 Kyle Doesburg 88. 3-2 Milo Cremers
Scheidsrechter: C.J.L.P. Berben

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Nick Slotboom, Ismail Yildirim (89. Akin Arslan), Mels van Driel; Jesper van den Bosch, Kyle Doesburg

ODIN '59: Barry van Dijk; Lars Boekel, Nicky Eekhout, Milo Cremers, Mart Willemse, Tim van Gelder (62. Nigel Hardenberg); Jurjen Dikker, Jeffrey Klijbroek, Ron Scheffer; Thom de Vries (80. Billy Tavares), Ahmed Al Mahdi

Fotograaf: Philip Schmidt. Op de foto viert aanvoerder Jesper van den Bosch, maker van het tweede doelpunt, een feestje na zijn belangrijke treffer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.