IFC handhaaft hoofdklasserschap

14 mei 2018 door Hennie van der Zouw
IFC handhaaft hoofdklasserschap

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Door een 3-1 thuisoverwinning op Groene Ster uit Heerlerheide is IFC in de stand naar de achtste plaats geklommen, maar belangrijker is, dat met deze driepunter de Ambachters ook volgend seizoen er zeker van zijn om in de hoofdklasse uit te komen.

Trainer Virgil Breetveld had in deze wedstrijd ten opzichte van de laatst gespeelde inhaalwedstrijd op Hemelvaartsdag in de aanval de voorkeur gegeven aan Billy Nzojyibwami boven junior Mohamed el Bannasri.

IFC begon uitstekend aan de wedstrijd en in de vierde minuut bracht aanvoerder Danny Slingerland met zijn 12e competitiegoal IFC al op een voorsprong. Bijna een kwartier later stond dezelfde speler aan de basis voor het volgende doelpunt. Uit een corner van hem nam Noël Goossens bij de tweede paal de bal met de borst aan en knalde hem vervolgens binnen. Nog voor het rustsignaal klonk, zat IFC op rozen. Achraf el Hajouti schoot een teruggelegde bal vanaf 20 meter met een stuit tegen de netten 3-0.

Waar IFC de eerste helft domineerde waren de rollen in de tweede helft omgedraaid. De gasten uit Limburg zochten furieus de aanval en IFC had geluk, dat tot twee keer toe het aluminium een tegentreffer voorkwam. Pas vlak voor het eindsignaal zorgde Groene Ster met een kopbal voor de 3-1 eindstand. Na afloop van de wedstrijd bleken beide ploegen het hoofdklasser schap gecontinueerd te hebben.

De spelers van IFC waren: Davey van Pelt; Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Billy Nzojyibwami, Danny Slingerland, Michael Potkamp (75. Damiano Vaudo), Ozan Cimen, Stephen Emelina (51. Marco Bouwman), Achraf el Hajouti en Noël Goossens (71. Mohamed el Bannasri).

Tekst: Cees van Heeren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.