IFC wint met een doelpuntrijk duel

21 mei 2018 door Josette Huisman
IFC wint met een doelpuntrijk duel

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de laatste uitwedstrijd van het seizoen, waarin beide ploegen alleen om de onderlinge eer streden won IFC in een doelpuntrijk treffen met 3-5 bij Gemert. Hierbij toonde de ploeg uit H.I. Ambacht veerkracht door tot twee keer aan toe uit achterstand terug te komen.

IFC startte de wedstrijd met dezelfde 11 spelers als die vorige week het klassenbehoud veilig stelde. Het werd een open wedstrijd, waarbij de thuisploeg aanvankelijk de betere ploeg was. Na de drinkpauze in de eerste helft begon het doelpuntenfestijn. Tussen de 26e en 36e minuut werd vier keer gescoord. Door toedoen van Ralf Kemper kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Aanvoerder Danny Slingerland en spits Noël Goossens egaliseerden de stand.

Na de rust was het de naar FC Den Bosch vertrekkende Ruben Rodriques, die de thuisploeg opnieuw aan de leiding bracht. Uit een moeilijke hoek zorgde Perry van Eijken, die het doelpunt met een radslag vierde, weer voor de gelijkmaker. De ingebrachte Nico Ramos bracht IFC voor het eerst aan de leiding. In de slotfase was het Danny Slingerland die voor de elfde competitiezege en de 3-5 eindstand zorgde. Voor het eerst in zijn drie seizoenen hoofdklasse voetbal scoorde IFC in één wedstrijd liefst vijf keer en het heeft inmiddels aan de interne doelstelling van het behalen van minimaal 40 punten voldaan. Met alleen nog het thuisduel tegen het gedegradeerde Woezik op het programma kan nu al gesproken worden van een prima seizoen.

De spelers van IFC waren: Davey van Pelt; Edison Warner (64. Nico Ramos), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken (78. Marco Bouwman), Billy Nzojyibwami (59. Mohamed el Bannasri), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti en Noël Goossens.

Tekst: Cees van Heeren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.