ASWH behaalt tegen Magreb '90 recordzege in derde divisie

22 mei 2018 door Hennie van der Zouw
ASWH behaalt tegen Magreb '90 recordzege in derde divisie

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het Ambachtse ASWH heeft afgelopen zaterdag een record geëvenaard in de derde divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Cesco Agterberg won namelijk met liefst 9-0 van de reeds gedegradeerde hekkensluiter Magreb '90. De hoogste overwinning van het seizoen, al moet ASWH het record wel delen met Jong FC Groningen. Die ploeg won eerder namelijk met exact dezelfde cijfers van Magreb '90.

Hoewel er verder niets meer op het spel stond, begon ASWH gedreven aan de wedstrijd tegen de Utrechters. De ploeg was erop gebrand om het trouwe thuispubliek nog één keer iets te laten zien. De Ambachters overrompelden Magreb '90 volledig en kwamen al voor rust op een ruime 5-0 voorsprong. Uitblinker aan ASWH-zijde was Lars Bosscha, die drie keer scoorde en een assist leverde bij het doelpunt van Ismail Yildirim. De vijfde treffer van de gastheren kwam van Peter Verhoeve. Het arme Magreb '90 verloor tot overmaat van ramp nog voor rust een speler met een rode kaart.

In de tweede helft bleef ASWH jagen op doelpunten. Met succes, want Kyle Doesburg en de invallers Jerson Anes Ribeiro en Akin Arslan vonden het net. Tussen de goals van beide ingevallen spelers door schoot Ismail Yildirim ook nog een strafschop binnen. Daardoor stond het 9-0 en had ASWH nog een kleine tien minuten om de dubbele cijfers te behalen. Zo ver lieten de bezoekers het echter niet komen. ASWH nam met een monsterzege afscheid van de supporters. Komende zaterdag spelen de Ambachters de laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij Harkemase Boys in Friesland.

ASWH - Magreb '90 9-0 (5-0)
9. 1-0 Lars Bosscha 20. 2-0 Peter Verhoeve 25. 3-0 Ismail Yildirim 32. 4-0 Lars Bosscha 34. 5-0 Lars Bosscha 51. 6-0 Kyle Doesburg 66. 7-0 Jerson Anes Ribeiro 71. 8-0 Ismail Yildirim (strafschop) 81. 9-0 Akin Arslan
Scheidsrechter: R.H. Hensgens

ASWH: Marvin Nootenboom; David Almeida, Jerry Tieleman, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp (46. Ryan van Dijk); Lars Bosscha (59. Jerson Anes Ribeiro), Juanito Sequeira, Nick Slotboom, Mels van Driel; Ismail Yildirim, Kyle Doesburg (59. Akin Arslan)

Magreb '90: Lloyd Dielingen; Omar Boukhari, Yassine El Hanoudi, Dairrick Barima (46. Ike Nanka-Bruce), Denzel Prijor; Omar El Ghazouani, Yasin Ouja, Gogo Kinkela; Solace Uyi-Olaye, Stanley Tailor, Hicham Chatouani

Foto: Philip Schmidt. Op de foto is uitblinker Lars Bosscha, goed voor drie doelpunten, in duel met een verdediger van Magreb '90.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.